O româncă aflată în Olanda susţine că bebeluşul pe care abia îl născuse la un spital din Utrecht i-a fost luat şi dat în grija asistenţei sociale, consulatul României precizând că statul olandez a preluat custodia copilului considerând că părinţii nu-l pot îngriji.

Florica Silea, o româncă de 20 de ani, a ajuns în Olanda cu câteva luni în urmă. Soţul ei s-a angajat ca zidar, însă a lucrat la negru. Femeia, însărcinată, îşi planificase naşterea în ţară, dar, susţine ea, travaliul a început cu două săptămâni mai devreme decât era programat, transmite Pro TV.

Fără o asigurare medicală valabilă, ea a fost totuşi primită să nască la un spital, naşterea considerându-se o urgenţă medicală. Femeia a născut aşadar, în urmă cu două zile, într-un spital din Utrecht, un copil perfect sănătos.Integral pe MediafaxComentarii

sherlok Olandezilor , nu de bebelus le e frica,ci de restul "familiei", care au aflat ca toti cei nascuti in Olanda primesc cetatenia olandeza Si de aici ,"intregirea" tribului, pardon, familiei vine de la sine..

20 august 2015 12:08

tudor Olandezii nu sunt cretini, dimpotriva, ei acorda o atentie deosebita familiei si in special copiilor...indiferent daca esti de-al lor ori imigrant. Dar, atunci cand sunt constatate fapte care nu-s conforme cu realitatea, autoritatile devin foarte alerte si aleg solutia cea mai buna pentru cel in cauza. Televiziunile ar trebui sa se documenteze temeinic inainte sa dea publicitatii astfel de stiri. In Olanda traiesc mii de romani legal de zeci de ani si niciodata nu s-au inregistrat astfel de situatii. Problemele apar atunci cand oamenii incearca sa eludeze statul, romanii cred ca aici este ca in tara unde poti sa fraieresti autoritatile, aici nu tine. Recomand totusi familiei in cauza sa se adreseze autoritatii SOLVIT Europa. Daca sunt corecti sunt sigur ca vor avea parte de ajutor....

4 noiembrie 2011 20:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.