Vicecancelarul austriac, conservatorul Michael Spindelegger, a declarat vineri că nu va avea loc o renegociere a condiţiilor de ajutor financiar pentru Grecia, potrivit unui interviu acordat cotidianului economic austriac WirtschaftsBlatt, informează AFP, citata de Agerpres.'Europa este pregătită, potrivit condiţiilor convenite, să finanţeze ajutorul pentru Grecia. Aceste condiţii nu vor fi renegociate cu noul guvern. Nu ar fi serios să dăm această impresie', a explicat Michael Spindelegger, de asemenea ministru de externe. 'După alegeri, vom respecta ceea ce a fost promis la nivel european', a adăugat el.

Vicecancelarul austriac a apreciat că pieţele au reacţionat la criza din Grecia. 'Provocarea viitorului summmit european, de la sfârşitul lunii iunie, este de a elabora un scenariu clar, de a şti unde sunt erorile de construcţie şi cum putem să le remediem', a apreciat el.

După un prim scrutin ce nu a permis formarea unui guvern, grecii vor reveni duminică la urne pentru alegerile legislative într-un sufragiu indecis în care partidul de radical de stânga Syriza, format de Alexis Tsipras, şi partidul conservator Noua Democraţie (ND), al lui Antonis Samaras, se află la egalitate.

O eventuală victorie a lui Alexis Tsipras preocupă anumite medii din Europa ca urmare a opoziţiei la continuarea măsurilor de austeritate impuse în Grecia de creditorii săi din 2010, de la începutul crizei datoriei, în schimbul unor împrumuturi internaţionale.

Preşedintele francez François Hollande a lăsat miercuri uşa întredeschisă unei renegocieri a planului de rigoare, avertizând grecii împotriva unei ieşiri din zona euro în cazul unei nerespectări a angajamentelor.

Integral pe România LiberăComentarii

Iuri PNL Sa mai produca si ei ceva , nu numai turism, sau invatat sa stea la cafenele cu tigara-n gura si sa le munceasca altii din alte tarii, acum a venit scadenta.........

16 iunie 2012 13:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.