China a făcut miercuri seară încă un pas pentru a deveni o mare putere spaţială, reuşind să conecteze pe orbită două vehicule spaţiale ce nu aveau echipaje umane la bord, o etapă crucială pentru construirea unei staţii spaţiale prevăzută pentru anul 2020.

La ora 17.36 GMT, miercuri, vehiculul Shenzhou VIII s-a conectat cu modulul Tiangong-1, la o viteză de aproximativ 28.000 de kilometri/ oră, la o altitudine de 343 de kilometri, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Programului chinez pentru zboruri spaţiale, Wu Ping.

Shenzhou ("Vehicul divin") VIII a decolat marţi de la baza spaţială Jiuquan, de unde a fost lansat pe 29 septembrie şi modulul de teste Tiangong-1 ("Palatul celest").

Liderii chinezi, printre care s-a aflat premierul Wen Jiabao, au urmărit, de la Centrul de control de la Beijing, transmisiunea televizată a acestei operaţiuni, descrisă de presa chineză ca un "sărut spaţial". Preşedintele chinez Hu Jintao, care se află în Franţa, unde participă la Summitul G20 de la Cannes, a trimis un mesaj de felicitare.
Integral pe MediafaxComentarii

dddan bravo!

3 noiembrie 2011 21:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.