Cadrele didactice care ies la pensie vor primi o indemnizație de peste 30.000 de lei, potrivit unui proiect de lege inițiat de parlamentarii PSD. Totodată, profesorii vor putea beneficia anual de două salarii minime brute pentru perfecționarea profesională.

Profesorii cu o vechime în învățământ de 30 de ani vor beneficia, la data încetării contractului individual de muncă în vederea pensionării pentru limită de vârstă, de o indemnizație în cuantum de 6 salarii medii brute pe economie, se arată într-un proiect de lege aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. Sumele necesare vor fi alocate din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației.

Totodată, cadrele didactice din învățământul de stat vor primi în fiecare an două salarii minime brute pentru dezvoltare profesională și evoluție în carieră, precum și pentru achiziționarea de materiale didactice și auxiliare didactice și curriculare necesare procesului instructiv-educativ. Stimulente vor fi acordate și profesorilor care se titularizează în mediul rural, aceștia beneficiind de o indemnizație de instalare de peste 15.000 de lei, condiția fiind ca aceștia să predea la acea catedră cel puțin 5 ani școlari efectivi.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.