Banca Mondială (BM) a înrăutăţit prognoza de creştere economică a României pentru acest an de la 1,5%, nivel estimat anterior, la 1,2%, şi a avertizat că ţările în dezvoltare trebuie să se pregătească pentru o perioadă lungă de volatilitate la nivel global şi "vremuri mai grele".

Pentru anul următor, Banca Mondială a redus uşor estimarea de creştere economică a României, de la 3%, cât anticipa în ianuarie, la 2,8%. Instituţia internaţională se aşteaptă la o accelerare a activităţii economice în 2014, cu un avans de 3,4%. Ultimele prognoze de la FMI şi Comisia Europeană privind creşterea economică a României în acest an sunt uşor mai ridicate decât proiecţia Băncii Mondiale. Astfel, FMI se aşteaptă la un avans al PIB de 1,5%, iar Comisia Europeană de 1,4%.Integral pe MediafaxComentarii

exe Cei care si-au pus sperantele in Ponta vor fi de doua ori mai dezamagiti. Nu are stofa de conducator, ci de mascarici.

13 iunie 2012 12:09

Ponta Vorbim de crestere economica??? De unde crestere economica?? Mai are Romania industrie, capacitati de productie? Ce sa-i creasca? A mai construit cineva vre-un baraj sau a mai montat cineva vre-un generator de energie electrica??? De unde crestere? Aaaa! Cresterea consumului marfurilor occidentale in Romania? Nici asta nu mai creste! A inceput sa scada! De unde crestere? Din salariile de bugetar platite din taxe si imprumuturi? Din salariile de vanzator sau paznic? Hai sa fim oameni seriosi! Romaniei nu are ce sa-i mai creasca, decat datoriile, dar si acelea la un moment dat nu o sa mai creasca, ptr ca Romania nu o sa mai aiba credibilitate! Cu ce garanteaza imprumuturile?? Aaa! Poate cu minele de aur si de cupru, cu cele de carbune, cu zacamintele de gaze naturale??? Pai ce romanii mai au cu ce sa-si plateasca consumul??? Adio Romania, daca guvernantii nu se trezesc! Sa speram ca Ponta si noua generatie stie sa se trezeasca si sa mai echilibreze lucrurile!!! Aici este speranta!

13 iunie 2012 10:00

doru Hei, premierule Ponta! Pe unde vrei sa umbli? Se duce economia Romaniei si mai rau la vale. Te-ai laudat ca faci si dregi, nu ca iti pierzi timpul prin parlament sau pe la Bruxelles.

13 iunie 2012 9:21

Pacala& Tandala inc. Daca intreprinderile sunt apreciate dupa cotatiile la bursa, nu e de mirare. Vi se pare normal ca o intreprindere infloritoare sa fie cotata mai prost decat una care se declara falimentara? Asa stau lucrurile la bursa.Ar trebui taxate veniturile traderilor si ale bancherilor. Nu la nivel de Stat, ci la nivel de piata comuna.

13 iunie 2012 8:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.