Într-un interviu oferit celebrei jurnaliste Christiane Amanpour, şefa FMI, Christine Lagarde a făcut mai multe afirmaţii îngrijorătoare cu privire la destinul UE şi zona euro .

Aceasta a confirmat într-un fel tot ceea ce miliardarul George Soros a spus cu ceva vreme în urmă - faptul că Europa mai are un ultimatum de trei luni pentru a salva moneda unică.

"Ne-a luat ceva timp să construim zona euro , iar această unitate încă se construieşte. Încă lucrăm la ea", a declarat Christine Lagarde.

Directorul general al FMI a evitat cu delicateţe subiectul Grecia şi ieşirea ei din zona euro : "Totul se va rezuma la o chestiune de voinţă politică şi de unitate".

Săptămâna trecută şefa FMI a fost criticată dur după ce a declarat pentru ziarul britanic The Guardian că grecii încă fac tot ce le stă în putinţă pentru a scăpa de taxe.

Amanpour a mai întrebat-o şi dacă Angela Merkel, cancelarul german, ar mai fi primit atâtea critici dacă n-ar fi fost femeie, iar răspunsul Christinei Lagarde a fost "nu".

“Eu cred că este un lider foarte puternic şi o femeie foarte curajoasă care iese în evidenţă într-o lume dominată de bărbaţi", a încheiat Lagarde.


Comentarii

Pacala& Tandala inc. @cornel: cine nu traieste in ziua de azi pe datorie?

13 iunie 2012 7:02

cornel Exista doua moduri de a trai:intinde-te cit tie plapuma si traieste permanent pe datorie Alegerea depinde de fiecare individ si societate cu avantaje ,riscuri si dezavantaje

12 iunie 2012 19:50

hoinar @Pensionar - nu dati vina pe europeni. Bani au fost pentru toata lumea. Intrebati conducatorii mult iubiti. Ce au facut in ultimii 20 de ani ? Au furat si in rest cam atat. Am ajuns in situatuatia de a pierde banii europeni din cauza idiotilor care ne conduc. Criza economica si saracia au la baza proasta gandire economica de dupa '90.

12 iunie 2012 18:18

pensionar Asta cand am crezut intr-o poveste frumoasa, care de fapt a avantajat o singura tara.Toate au suferit ca una sa indeplineasca visul.In acest tinmp, am saracit total, si suntem si vanduti cateva generati.

12 iunie 2012 17:23

Strutocamila EURO @g - stilul european "eficient si flexibil" este in acelasi timp motivul pentru care Europa sufera la ora aceasta din lipsa de consum. Daca "motoarele" sunt la relanti nu prea merge strutocamila economica. Iar faptul ca chinejii cumpara si cloneaza tot ce prind pe pietele europene si dupa aceea vand din nou tot europenilor la preturi de dumping nu prea se impaca cu modelul "eficient si flexibil" european. Cu doua trei firme de consultanta nu se face primavara nici in Europa. Americanii au gasit solutia: consumati mult si produceti prost ca sa consumati mai repede.

12 iunie 2012 15:42

g Soros este foarte "depasit" si imoral ca om!Stiglitz il acompaniaza.Euro nu va dispare atata timp cat nemtii vor exporta avantajos.China "consuma" produse europene de calitate si cere consultanta europeana.Nemtii au finantisti specialisti formati in scoala germana nu engleza asa ca "a trai pe datorie" nu e stil german!Sper ca doamna cancelar sa ramana suficient de increzatoare in modelul european,eficient si flexibil.

12 iunie 2012 14:39

fara nume Stiu ca vorbesc degeaba ca nu o sa mai ajunga pana unde trebuie dar totusi...... Domana Lagarde ar trebuii sa traiasca pentru un an macar intr o tara musulmana sa vada intradevar ce inseamna sa traiesti intr o lume de barbati. Lamentarile ei nu concluzioneaza decat faptul ca ea insasi se discrimineaza dandu se drept victima ca orice casnica!

12 iunie 2012 13:53

Zamucles Grecii nu sunt prosti, fac ce le sta in putinta ca sa nu plateasca taxe. Au invatat asta de la smecherii de miliardari si multimilionari din toata lumea, care, de mult timp se fofileaza de la plata taxelor, dar de astia nu se leaga nimeni. Doar prostii trebuie sa plateasca.

12 iunie 2012 13:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.