Potrivit unui anunţ de ultimă oră al televiziunii publice elene NET, preluat de AFP, guvernul elen a pierdut majoritatea necesară pentru votul de încredere, scrie Agerpres.Premierul elen Giorgos Papandreou a convocat o reuniune de urgenţă a cabinetului său pentru joi, ora 10.00 GMT, transmit agenţiile internaţionale de presă, citând un comunicat oficial de la Atena.

Potrivit unui anunţ al televiziunii publice NET, grupul parlamentar al PASOK, partidul socialist de guvernământ, se va întruni în cursul zilei.

Mai mulţi deputaţi ai PASOK s-au pronunţat împotriva unui referendum şi au cerut guvern de unitate naţională sau alegeri anticipate. În această situaţie, devine problematic dacă Papandreou va obţine vineri un vot de încredere din partea legislativului.(...)Următoarea tranşă, de opt miliarde de euro, din pachetul de salvare destinat Greciei va fi blocată până după referendumul convocat de guvern, ce ar putea avea loc în 4 sau 5 decembrie, au anunţat preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel.




Integral pe Money.ro



Comentarii

Conf .Dr. Ing Gigi Becali Minciunescu Intr-adevar ar trebui lasati sa-si bata singuri capul,auzi nu le convine ca deja li se taie 50%din datorie ,ei sunt bezmetici si nu s-au trezit ,de fapt ei se trezesc pe la 9-10 SI se apuca de greva asta e stilul lor de viata.

3 noiembrie 2011 14:27

Mihai exemple din grecia(tara de corupti si lenesi)functioneri publici greci sunt pensionati la 50 de ani, grecul care nu intarzie la servici primeste bonus la salar (!!!), la fel si cei care dovedesc ca pot lucra cu un computer (!!!), majoritatea se bucura de bani de pasti, bani de craciun , bani de concediu (!!!), si ... al 13-lea salar.... Idioti falimentari!

3 noiembrie 2011 14:26

NeNe La ora 8 dimineaţa, în Atena nu poţi să bei o cafea. Toate magazinaşele, cafenelele şi tavernele au obloanele trase, doar zgomotul, încă suportabil, al miilor de scutere lăsând să se înţeleagă că a început o nouă zi. Pe la 11, greci cu ochii cârpiţi de somn încălzesc grătarele pentru souflaki, iar doamnele degustă tiropitele pe terase. Dacă ai o întâlnire de business, sigur o să fii programat de partenerii greci cândva spre miezul nopţii, când de altfel se serveşte cina. Spre dimineaţă, se mai sparg câteva farfurii, sirtaki, palamakia şi uite-aşa s-a mai dus o zi. Întotdeauna a fost aşa şi tot aşa va fi de-acum înainte, chiar de-ai pune câte un inspector european pe marginea fiecărei piscine nedeclarate la fisc.

3 noiembrie 2011 13:48

un cititor Domnule profesor, nu cred ca poporul elen e mai corupt ca cel roman, iar francezii si germanii culeg roadele a ceea ce au facut acum 8 - 10 ani in urma, cand au acceptat ca Grecia sa treaca la euro desi nu intruneau conditiile economice necesare, asa cum si pe noi ne-au acceptat in UE desi nu indeplinim nici acum conditiile necesare, nu era mai simplu si mai corect ca pentru Romania si Bulgaria sa ceara indeplinirea altor standarde, de pilda cele pe care le indeplineau tarile UE acum vreo 10 sau 15 ani, ca pe acelea, sau mai precis o buna parte din ele le puteam indeplini.

3 noiembrie 2011 13:21

Prof . Univ . Dr . Aurelian Minculescu Supermisto Europa asta . Toata lumea se agita ( in afara de greci ) pentru falimentul Greciei . In loc sa-i lase dracului in faliment si sa-i scoata din zona Euro , nemtii si francezii se dau rostogol aiurea pentru acest popor corupt si lenes .

3 noiembrie 2011 12:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.