Din ce în ce mai mulţi părinţi refuză să-şi vaccineze copiii la şcoală. Motivul e neîncrederea în sistemul medical şcolar. În Bucureşti, doi din zece părinţi au anunţat deja, în scris, instituţia de învăţământ că nu acceptă imunizarea.

La o școală din sectorul 1 din București, în ziua de vaccinare, circa 15% dintre elevi nu au avut acceptul scris al părinților, pentru imunizarea împotriva rubeolei, rujeolei şi oreionului. Nu există o statistică oficială, dar estimările directorilor de şcoli din capitală arată că aproape 20 la sută dintre părinţi refuză vaccinarea.

În alte zone din ţară, unde chiar preoţii ar predica împotriva vaccinării, numărul e dublu.

În Neamţ, jumătate dintre părinţii care au elevi în clasele primare refuză vaccinarea. Una dintre explicaţii pare desprinsă din alte timpuri, preotul a sfătuit împotriva vaccinării.

Paradoxal, în alte judeţe este cerere, mai ales pentru vaccinarea antigripală, dar dozele oferite gratuit de stat sunt insuficiente.

În luna octombrie, se vaccinează elevii de clasa întâi, în noiembrie urmează cei din clasa a treia, iar în decembrie cei de la clasa a opta.


Comentarii

ecologist Vaccinarea contra rujeolei, rubeolei si oreionului sunt absolut necesare, nu numai pt. sine ci si pt. cei din jur.Si sunt vaccinuri administrate in toata Europa.Astfel incat, un copil nevaccinat, risca sa se imbolnaveasca la orice pas.Si nu sunt boli atat de inofensive cum par.Par asa pt. ca datorita vaccinului, nu prea le mai vedem. In schimb, vaccinurile contra gripei, nu vad utilitatea decat pt. varstnici,bolnavi de alte boli si personalul medical, categorii cu risc crescut de contaminare. In fiecare an apare o alta gripa, dar un organism normal poate lupta singur impotriva bolii.O aspirina, un musetel, o frectie cu otet de mere, un catel de usturoi, o lingurita de miere cu propolis, in cea mai mare parte a cazurilor e suficient.

3 noiembrie 2011 6:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.