Două treimi dintre partidele care formează noul Parlament European sunt forţe proeuropene, numărul mare al cetăţenilor prezenţi la vot la alegerile din 26 mai conferindu-i forului european o mai mare legitimitate, a apreciat vineri, la Deva, europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR, PPE).

El a precizat că prezenţa la vot la alegerile din 26 mai, în ţările din Uniunea Europeană, a fost cea mai mare din ultimii 20 de ani.

"Un lucru foarte important este că două treimi din noul Parlament European este compus din forţe proeuropene, forţe care, probabil, nu sunt de acord în ceea ce priveşte direcţia schimbării, dar sunt de acord asupra faptului că Uniunea Europeană trebuie păstrată, trebuie întărită, şi că este o construcţie, este un proiect valoros. O treime din PE înseamnă forţele naţionaliste, forţele extremiste, forţele antieuropene, un întreg mozaic de partide şi de politicieni care doresc, sub o formă sau alta, fie distrugerea, fie minimalizarea UE", a declarat Iuliu Winkler într-o conferinţă de presă.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.