Bine v-am regasit Ieri am vorbit despre speculatiile din care rezulta ca prinţul Charles, moştenitor al Regatului Unit, care se pregăteşte să renunţe la tron în favoarea fiului său, William, ar putea deveni viitorul rege Carol al III-lea al României, fapt pentru care, spun surse media, SIE şi SRI sunt în alertă maximă.
Azi, fluxurile online de stiri si analize avanseaza ipoteza ca Mircea Geoana, presedintele Senatului, care a avut mai multe conflicte cu Victor Ponta si Ion Iliescu, arunca PSD-ul in are prin declaratiile si actiunile pe care le imtreprinde pe cont propriu, fara avizul conducerii partidului.

O spune, de pilda, MEDIAFAX care titreaza “Geoană, criticat din nou în BPN, va fi chemat de conducerea centrală pentru explicaţii” si care spune ca
fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a fost criticat în Biroul Permanent al PSD de luni, liderii social-democraţi hotărând să mai aibă o discuţie cu acesta, cel mai probabil săptămâna viitoare.Mai mulţi membri ai BPN, spune sursa citata, au criticat ultimele afirmaţii făcute de Mircea Geoană, inclusiv cele referitoare la varianta unei competiţii interne în PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale.
Lui Geoană i s-au reproşat şi întâlnirile pe care le organizează pentru promovarea Comitetului Naţional de Dezvoltare, despre care unii membri ai BPN au afirmat că ar fi o încercare de racolare a membrilor PSD.
De asemenea, lui Geoană i s-a reproşat şi "slaba comunicare" cu grupul PSD din Senat.
La propunerea preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, membrii BPN au decis să îi solicite lui Geoană explicaţii pentru declaraţiile recente, despre care s-a opinat, în BPN, că ar dăuna unităţii USL.

Cel mai probabil discuţia cu Geoană va avea loc săptămâna viitoare, au precizat sursele menţionate, arătând că la ea vor participa nu doar Victor Ponta şi Ion Iliescu, ci şi alţi membri ai BPN, dacă vor dori.
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, la o emisiune televizată, răspunzând unei întrebări, că nu exclude o nouă candidatură a sa la Preşedinţie.
În replică, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat uimit, duminică, la Europa FM, de dorinţa lui Geoană de a participa la o eventuală competiţie internă în partid, în urma căreia, eventual, să devină candidat PSD la Preşedinţie. "Probabil, a fost plecat din ţară în ultimul an şi jumătate", a spus Dragnea.El a explicat că, potrivit celor stabilite în USL, PNL va da candidatul la Preşedinţiei, iar PSD va da premierul.

Despre Mircea Geoana si marile probleme din PSD vorbeste si GANDUL care spune ca mai mulţi senatori social-democraţi i-au cerut la şedinţa de grup lui Victor Ponta să-l schimbe pe Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, deoarece aduce prejudicii de imagine partidului.
Victor Ponta a venit să ia pulsul senatorilor PSD la câteva ore după ce în Kiseleff s-a decis ca Mircea Geoană să fie chemat la următoarea şedinţă a Biroului Permanent Naţional pentru a da explicaţii în legătură cu vizita pe care o efectuează în SUA, dar şi pentru declaraţiile făcute la adresa unor colegi de partid.
"I-am cerut lui Victor Ponta schimbarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului", a declarat, pentru gândul, senatorul PSD Cosmin Nicula. Acesta a precizat că nu a fost informat de Mircea Geoană despre vizita în SUA şi că nu vrea să răspundă în campania electorală la întrebări legate de tensiunile din USL.
Printre senatorii care au cerut schimbarea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului s-au mai numărat Iulian Bădescu, Daniel Savu şi Miron Mitrea. "Decizia a rămas să fie luată de Biroul Permanent Naţional la următoarea întâlnire după ce Mircea Geoană revină în ţară. Nu înţelegem însă în ce calitate a plecat el aşa. Am înţeles că peste Ocean s-a recomandat liderul Opoziţiei", au declarat, pentru Gândul, surse din grupul parlamentar al PSD de la Senat.


Si tot GANDUL consemneaza ca. iniţial, în timpul discuţiilor, o variantă era ca preşedintele PSD, Victor Ponta, secretarul general, Liviu Dragnea, şi şeful Consiliului Naţional, Adrian Năstase să aibă o discuţie lămuritoare cu Geoană. În final însă s-a decis ca acesta din urmă să fie chemat să dea explicaţii în următoarea şedinţă a Biroului Permanent Naţional.

"Omul ăsta a avut o sancţiune pe linie de partid, dar după ce i-a expirat are o agendă proprie. Situaţia nu mai poate fi lăsată aşa. El este preşedintele Senatului, mandatat de PSD şi nu în nume personal. Nu trebuie să aibă o agendă proprie. El tot vorbeşte despre unitate când merge cu o agendă personală. Situaţia trebuie reglementată în cadrul activului de partid şi de aceea a fost chemat la o discuţie cu conducerea PSD ca să vedem ce vrea să facă", a declarat, pentru Gândul, Ion Iliescu.


“ Geoană le-a luat faţa lui Ponta şi Antonescu cu o vizită în SUA” spune si ADEVARUL care precizeaza ca preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi-a programat o vizită în Satele Unite ştiind că Victor Ponta şi Crin Antonescu au în plan un astfel de demers si adauga ca Geoana ar putea fi sancţionat de conducerea PSD după ce le-a dat o lovitură de imagine liderilor Opoziţiei. Victor Ponta şi Crin Antonescu pregăteau de mai multă vreme o vizită în Statele Unite în numele Opoziţie din România, afirmă surse parlamentare.

Geoană ar fi devansat această mişcare şi, mai mult, nu a informat nici conducerea Senatului, nici grupul parlamentar PSD, condus de Ilie Sârbu, socrul lui Ponta nici pe cea USL. Mai mult, Geoană a trimis presei un comunicat prin care practice "confisca" obiectivele vizitei pregătite de liderii PSD şi PNL . Este vorba de includerea României în programul Visa
Waiver, reconfirmarea sprijinului bipartizan pentru Parteneriatul
Strategic dintre România şi SUA şi intensificarea cooperării economice
dintre cele două state.
După ce Geoană a luat caimacul vizitei, liderii USL au reporgramt turneul în Sua pentru ianuarie 2012. Victor Ponta, a declarat că, împreună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu vor efectua două "vizite politice" la începutul lui 2012, prima la Bruxelles şi a doua în SUA.
Sursa citata mai consemneaza ca nu este singurul caz în care Geoană a deranjat conducerea PSD . Doar în ultimele zece zile el s-a remarcat printr-un atac la adresa lui Ion Ilescu, care a eclipsat mediatic lucrările Consiliului Naţional al PSD. Mircea Geoană a mai declarat, recent, că el nu renunţă la candidatura pentru preşedinţia României

EVENIMENTUL ZILEI  consemneaza, vizavi de pozitia critica a colegilor sai de partid,ca doar liderului PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean a preferat să facă opinie separată. El a declarat că vizita a lui Geoană peste ocean nu poate fi un pretext pentru înlăturarea sa din funcţie de către liderii PSD.
"Nu cred că vizita lui Geoană din SUA poate fi un pretext pentru schimbarea sa. Cred că preşedintele Senatului trebuie să facă ceva şi el pentru România şi poate că a început. Eu cred că Geoană poate să ducă foarte bine până la capăt funcţia de preşedinte al Senatului. Cred că este cel mai potrivit. Până acum nu au fost semnale că ar trebui pusă în discuţie o asemenea chestiune (înlăturarea de la conducerea Senatului -n.r.). Ceea ce s-a pus în discuţie - şi sunt foarte de acord cu asta - este ca prin prestaţia pe care o are vizavi de ipostaza de membru PSD, domnul Geoană să ducă la maximum această ipostază, în toate privinţele, şi intern şi extern. Aia da, aia cred că ar trebui să se întâmple", a arătat Frătean.
.

In timp ce conducerea PSD fierbe la Bucuresti, Geoana, din America, posteaza, linistit, pe blogul sau personal,mirceageoana.ro, concluziile primei zile a vizitei sale in SUA in calitate de …Preşedinte al Senatului României si spune ca :
“În cadrul primei zile a vizitei de lucru pe care o efectuează în America, Președintele Senatului Mircea Geoană, a avut prima serie de întrevederi, în care a abordat subiecte economice și de securitate națională. Mircea Geoană s-a întâlnit în cursul zilei de luni, 31 octombrie, cu Tony Blinken, National Security Advisor pentru Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, cu Phillipe Le Houerou, Vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală și cu John Engler, Preşedintele Business RoundTable.
În cadrul întrevederii cu Tony Blinken, National Security Advisor al Vicepreședintelui Statelor Unite, Mircea Geoană a discutat în mod special aspecte de politică externă, precum rolul pe care România îl poate juca în Orientul Mijlociu Extins şi în regiunea Asiei Centrale în contextul reactivării Noului Drum al Mătăsii, dar și despre acordul privind amplasarea elementelor scutului anti-rachetă pe teritoriul României și despre intrarea României în programul Visa Waiver.
În subiectul important al vizelor pentru români, Mircea Geoană şi oficialul american au căzut de acord că este nevoie de un efort conjugat al României și al celorlalte state din Europa de Est pe lângă Congresul american, pentru că acesta este forul care poate decide modificarea legislației și accederea României în programul Visa Waiver.(…)
Nu în ultimul rând, Mircea Geoană și Tony Blinken au discutat și oportunitatea organizării, la București, cu sprijinul NATO și al Departamentul de Stat al SUA, a unei conferințe pe teme de securitate, înaintea Summitului NATO de la Chicago din 2012. Această conferință ar urma să contribuie la conturarea mai clară a obiectivelor pe care Summitul de la Chicago și le propune și ar veni ca o urmare firească a reuniunii Adunării Parlamentare a NATO ce a avut loc la București la începutul acestei luni.(…) ”.

“Pentru toti cei interesati, Protocolul USL prevede la punctul 6.1.2: "Candidatul Alianţei pentru funcţia de Preşedinte al României va fi persoana cea mai bine plasată într-un sondaj de opinie la nivel naţional, realizat prin aplicarea corespunzătoare a prevederilor 4.2.6.".
Asadar, de ce sa ne irosim energiile pentru a comenta un subiect ce va fi de actualitate abia peste cativa ani? Mai bine sa ne concentram cu totii atentia asupra castigarii alegerilor de anul viitor. Cum am mai spus - pentru a ajunge in finala, trebuie sa trecem de semifinala.” mai adauga Mircea Geoana , pe Facebook.

Pun punct aici si , pana maine, numai bine va doresc!


Comentarii

irina ASA,la indepartat pe GEOANA dupa ce i-au ajutat sa ajunga la putere si asa va fi indepartat unul din doi Pacat ca Gioana era un om cu caracter si loial

14 august 2012 15:38

irina ASA,la indepartat pe GEOANA dupa ce i-au ajutat sa ajunga la putere si asa va fi indepartat unul din doi Pacat ca Gioana era un om cu caracter si loial

14 august 2012 15:38

Aia cu Carol al III - lea e COOL ! Oricum asta nu si-a vandut ofiterii la rusi.

10 iulie 2012 21:24

Bai da asta-i prost sau doar se face ? A pierdut odata pe mana lui niste alegeri castigate, ce draku mai vrea ? Sau lui ii place bancul cu iepurasul (ba, da tu esti prost, sau tie chiar iti place ?)

10 iulie 2012 21:23

viva important este ca Geoana sa iasa la interval si sa-i toarne public si atunci sa vezi.

12 noiembrie 2011 17:13

Mihai Vlasceanu Incepand cu orele 14 ale zilei de 22.12.1989,toata "adunatura"emanata de pana astazi ,trebuie judecati,confiscat tot ce-au furat,si pusi la munca.Biet popor ROMAN te rog din inima TREZESTE-TE.

3 noiembrie 2011 11:51

andrei Stimati "comentatori", se vede de la o posta ca 130% din voi nu a votat! Mergeti la vot si lamuriti vecinii si pe cei din anturajul vostru sa voteze. Cand va fi o participare de 90% la vot, atunci vom sti ce vor romanii! Nu acum cand participa toti pomanagii din tara, adica 32%. Ce mai vreti?!? Pomanagiii voteaza, pomanagiii si .... ne conduc! Pacat de votul dat de cei foarte putini care stiu ce voteaza!

3 noiembrie 2011 9:09

Mario A fost in Grecia,a vorbit cu Papandreu,stie ce trebuie sa faca,la fel ca grecii...

3 noiembrie 2011 8:22

justitiarul In poza este un om matur Geoana si un copil timpit (P)ponta

3 noiembrie 2011 8:06

Ganditi Cu Geoana presedinte l-am fi avut pe Catalin Voicu ministru de interne. A pierdut alegerile in 2004 prin gafa cu respingerea voturilor PRM, apoi in 2008 cu vizita la Vantu. A gresit Nastase ca l-a pus candidat pt pozitia de premier pt ca de atunci i s-a urcat la cap. A inceput in 2005 spunand in plin congres PSD "Adriana Nastase" muscand mana care l-a crescut si i-a dat o sansa. In relatiile lui slugarnice cu Felix, i-a dat vicepresedentia Senatului in conditiile in care PC avea doar 1 senator si 3 deputati. Geoana mai convinge doar doljeni foarte prosti dintre cei mai inculti. Dincolo de costumele lui scumpe, nu are creier. Un prostanac fudul. E sub papucul soacrei care are pe nemerit certificat de revolutionar. Sa nu mai vorbim de cumnatul Costea, care e elocvent pt etica lui Geoana.

3 noiembrie 2011 8:02

avadanei Geoana stie mai bine ca toate javrele din psd condus pela spate de criminalul iliescu si nastase care-l pupa-n cur ca sa poata fura in pace si onor

2 noiembrie 2011 23:31

Marian Marele licurici va trebui sa aleaga dintre trei concurenti pentru locul din fata. Cel mai bun este Geoana, dar nici cu Antonescu sau Ponta nu mi-e rusine. Basescu a invatat licuriciul la placeri necunoscute pana sa-l puna presedinte ,fiind cel mai slugarnic dintre conducatorii nostri din ultimii 400 de ani. Dintre cei trei Geoana este cel mai bun de coada de topor. Probabil europenii vor avea si ei ceva de spus in viitorul apropiar, iar nici rusii nu sunt de neglijat cand se aleg presedintii Romaniei. Evreii nu stau nici ei degeaba si-si intaresc coloana a V-a de la noi, fiind interesati de un sef manipulabil si umil.. Interesant cum comentatorii articolului si-au pus poalele-n cap dupa modelul sefilor din PSD.

2 noiembrie 2011 22:15

Jugaru luati-as jugulara Oricine ar fi, nu se compara cu lichelele penale pedeliste, hoti, puslamale, escroci si o adunatura intreaga de javre care vor sa moara cu dintii-n ciolan. Partid de buticari excroci care invart politica precum porcul dovleacul.

2 noiembrie 2011 21:54

Jugaru Geoană arată ce se știa de mult timp: PSD-ul e o adunătură de șmecheri, mincinoși și indivizi ahtiați după bani și interese și plăceri personale. Ca și PNL-ul de altfel, altă adunatură de escroci ziși de dreapta! rahat cu apă rece! asta este alianța stânga-dreapta. Canci! ar zice țiganii lui Iliescu, dar mișto pentru mafioții de partid ai lui Iliescu.

2 noiembrie 2011 21:21

merita http://www.sperantatv.ro/urmareste-live/

2 noiembrie 2011 21:19

Matelozu Geoana a pierdut O DATA pe mana lui personala, asa ca ar fi normal sa stea in linia a 2 - a si SA NU INCURCE LUCRURILE din linia intai. Pe de alta parte, de ce sa "arunce PSD-ul in aer" ? Da ce adresa de la Cotroceni sau Victoria nu i-a dat-o nimeni ? Mult mai buna impresie ar face daca ar incepe de-acolo.

2 noiembrie 2011 19:48

MIHAI SI REVIN BAI GEOANA, BRAVO TIEE, MA BUCUUUUR CA LE-AI TRAS-O LA ALDE LIBRICUL PONTA SAU PARVENITILOR DIN JURUL LUI. TE ROG , DALE-O PUTIN LA PLOMBE SI CEKLORLALTI PARVENITI DIN P.S.D. PARTID AJUNS DE KKT.....

2 noiembrie 2011 19:22

MIHAI DESI NUTRESC UN PROFUND DISPRET FATA DE UNIUNEA AVPORTONA SOCIALIS-LIBERALA, CU TOTI MEMBRII EI..., MA INTYREB , TOTUDSI, CINE-I DRAGNEA LIVIU DE "SE DA IN BARCI" PE LA MICROFOANE SI STABILESTE IERARHIILE SI PERFORMANTELE(SAU NON PWERFORMANTELE) PSDISTILOR. AM MAI AUZIT SI DE O ALTA INSECTA DIN P.S.D. PE NUME DE CEANGAU, CHELARU ION CARE CICA-I CHESTOR LA SENAT, DANDU-SI CU PAREREA. BA FRATILOR OAMENII ASTIA ORI AU INEBUNIT PORI S-AU TAMPIT, ALTFEL NU POT SA-MI EXPLIC CUM ACETE PERSOANJE PRETIND CA EMIT "JUDECATI DE VALOARE" CU CE SUNT EU DE VINA SA ASCULT NISTE PARVENITI CARE AU AJUNS IN "FONCTII" CU PILE SAU SUSTINUTI DE FOSTI SECURISTI CU GRADE MARI(CARE L-AU SUSTINUT SI PE VANTU, TOT ROMASCAN CA SI CHELARU, FOARTE BUNI PRIETENI DE "OFICINA"..... MA APUCA VOMA SI-MI VINE SA PLEC DIN ROMANIA. DAR TOTUSI STAU PENTRU SIMPLU FAPT CA ROM ANIAN ESTE STAT UNITAR NATIONAL SI SUVERAN, DAR NU STIU PANA UNDE ESTE......

2 noiembrie 2011 19:18

sictir vai tie Romanie daca ajungi pe mana unui repetent si a unui carlan fara minte,cat despre prostanacul ,praf facut aiurea

2 noiembrie 2011 18:28

MIMI Poate sa se duca si la ......tot un prostanac va ramane, are pe constiinta un al doilea mandat a lui Basescu

2 noiembrie 2011 18:26

Moldoveanu Geoana este UN POLITICIAN mai bun decat Antonescu si Ponta la un loc

2 noiembrie 2011 17:52

Rodica Geoana este presedintele Senatului Romaniei si are anumite respomsabilitati. El trebuie sa faca ceva pentr tara iar PSD-ul nu trebuie sa-l impiedice . Este candidatul lor si rezolvarea anumitor probleme pentru Romania le va aduce voturi in anul 2012. Lasati invidia la o parte , domnilor din PSD! Cand Ponta va avea o functie, va trebui sa-si onoreze obligatiile pentru functia ocupata. Pana atunci, sa lupte ca sa ajunga la guvernare, dar in mod cinstit nu faultandu-i pe unii sau pe altii!

2 noiembrie 2011 16:55

nelu Ce de dobermani scot țara la mezat .Măriuță ți sa cam urît cu zilele ..Lăsați omul în pace nu îl mînjiți de sus pînă jos în stil românesc ,pardon țigănesc .probabil că de află vă scuipă în ochi .A găsit și el săracul un loc unde să plîngă după copilărie și niște zevzeci au început să nu îl lase în pace .

2 noiembrie 2011 15:17

ciomi Problema e ca daca schimba omul,pierd functia de tot. Ea revine unui alt partid- de la putere. Luati-o usurel, ca armata-i lunga...

2 noiembrie 2011 12:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.