Premierul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri că Guvernul face progrese în privinţa proiectului autostrăzii Ploieşti - Comarnic - Braşov, susţinând că în numai câteva luni s-a ajuns în faza finală a achiziţiei publice.

"Facem progrese în privinţa proiectului autostrăzii Ploieşti - Comarnic - Braşov, o investiţie aşteptată de români, foarte importantă pentru susţinerea dezvoltării economice. Deşi guvernele anterioare au promis că vor realiza această autostradă şi au făcut şi refăcut studiile de fezabilitate, noi, numai în câteva luni, am ajuns în faza finală a achiziţiei publice. Recent, conform termenului limită stabilit, o asociere de firme cu vastă experienţă în domeniul infrastructurii a depus oferta detaliată pentru construirea şi operarea în parteneriat public-privat a autostrăzii Ploieşti - Comarnic - Braşov, comisia de evaluare a deschis oferta, se verifică documentaţia, iar în scurt timp va începe negocierea clauzelor contractului de parteneriat public-privat", a declarat Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a menţionat că, tot în domeniul infrastructurii, Executivul va adopta, în şedinţa de miercuri, o hotărâre pentru declanşarea procedurilor de expropriere pentru primul tronson al drumului expres Craiova - Piteşti care va avea 17,7 kilometri.

"Sumele estimate pentru despăgubirile ce vor fi acordate pentru imobilele proprietate privată aflate pe traseul viitorului drum expres, aproximativ 4 milioane de lei, sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor. Drumul expres Craiova - Piteşti va avea patru benzi de circulaţie, două benzi pe sens, şi va ocoli oraşele de pe traseu - Balş şi Slatina", a precizat Dăncilă.


Comentarii

doru Pprogresul la o autostrada se masoara in km nu in studii de prefezabilitate, studii de fezabilitate si alte "aducatoare" de comisioane la partid

3 aprilie 2019 21:01

progresul la o autostrada se masoara in km nu in studii de prefezabilitate, studii de fezabilitate si alte "aducatoare" de comisioane la partid

3 aprilie 2019 21:01

ilie marcu sa te auda cel de sus dar nu cred!!!

3 aprilie 2019 18:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.