Administrația Prezidențială anunta ca decretul de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciuca în funcția de șef al Armatei a fost trimis Monitorului Oficial, menționând că întârzirea publicării decretului atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate.

"Imediat după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Decretul Președintelui României nr. 1331/2018, prin care s-a prelungit mandatul șefului Statului Major al Apărării, a fost transmis, în condițiile Legii nr. 202/1998, secretarului general al Camerei Deputaților, în vederea publicării în Monitorul Oficial al României.

Monitorul Oficial al României este publicația oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituție, de Legea nr. 202/1998, precum și de alte acte normative.

Publicarea decretelor, acte prevăzute de Constituție, nu poate fi blocată sau cenzurată de instituțiile cu atribuții în această procedură.

Președintele României atenționează că întârzierea publicării în Monitorul Oficial al României a Decretului nr. 1331/2018 și, implicit, împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecințe și atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate", transmite președintele României.


Comentarii

alupigus Da Vasile Gheorghe , pampalaul teuton va fi "presedinte" de celula in urmatorii ani , ai anticipat corect ! Probabil i-o vor trage baietii putin si la kk , sa simta gustul !

2 ianuarie 2019 19:44

Vasile Gheorghe Dragi postaci profesionisti PSD-isti cred ca ve-tzi mai avea onoarea sa-l facetzi pe Iohannis BOU,PROST,HOT,MINCINOS,NAZIST inca 1+5=6 ani de acum incolo....Asa ca pastratzi-va aceste invective pentru o perioada foarte lunga de timp de acum incolo....cca 6 ani...

31 decembrie 2018 13:12

Je Da, asa e, două tzoape de provincie.

31 decembrie 2018 10:13

UNFORGIVEN Un jeg de om care prin politica lui conflictuala de mahalageala provinciala, baga zazania si in armsta, printre generali, carec sa nu uitam, ,au fost in stare sa deschida focul cu munitie de razboi impotriva romanilor rasculatii impotriva dictaturii. Sa nu creada prostalaul asta ca o sa mai fie posiibil asa ceva pentru el si nevasta- sa, cu toti genunchii ei cabalini doar de care ii pasa si e cazut in extaz.

30 decembrie 2018 18:37

v Pe Ghiolbanis , l-a apucat graba. Cind primeste el o hirtie ii trebuie luni de zile sa o citeasca si sa o inteleaga. Acuma daca fac la fel altii se pare ca nu-i place. Jos Ghiolbanis si la puscarie cu el.

29 decembrie 2018 14:27

Fritz "Dar tu JEG ÎMPUȚIT DE NAZIST" la nivelul tau de intelegere si exprimare nu este de mirare ca gandesti asa, din pacate regeleCioaba nu mai traieste, te-ar fi reprezentat cu cinste.

29 decembrie 2018 10:07

Ecce Kurrupt Întârzierea mintală a repetentului care face tot posibilul să fie atârnat va avea însă consecințele constituționale pe care mascota neprihăniților de căcat o cere cu disperare...

29 decembrie 2018 5:10

Vasile Mircescu = copy-paste!

28 decembrie 2018 21:05

Vasile Mircescu Dragilor postaci profesionisti PSD-isti, ma tem ca o sa-l mai facetzi pe Iohannis NAZIST inca 1+5 = 6 ani de acum incolo....Oricat ar vrea Dragnea sa candideze la prezidentzialele din 2019, tot la 4 % popularitate ramane si ca intentzie de vot in sondaje de maxim 10 %...si stitzi de ce, ?....Pentru ca oricat s-ar gratzia si amnistia are hotzia in gene, in sange....ca s-a "remarcat" de-a lungul vietzii ca un hotz cu experientza...Gospodaria de partid Alexandria, Crescatoria de Porci Salcia, Pichetul de Graniceri Teleorman, Hotelul Turiss, Compania Drumuri si Poduri Teleorman rebrenduita dupa furaciune prin intermediari in Tel Drum, Terenuri de vanatoare teleormanene si Insula Belina"praduite" prin intermediari ....Oricata memorie scurta ar avea romanii, astea nu se pot uita !!!...Iar moralitatea lui este la pamant...Insurat fiind cu doi copiii pleca in Brazilia sa "si-o traga" cu secretara, devenita amanta apoi...Cine ar vota in Romania ca Prima Doamna o "curvustina" fie ea si blonda ???....Si uite si de ce Madam Dancila are nevoie de bani la buget, sa plateasca din banii tzarii pe alde Lobistul Elliott Broidyu sa "faca Dragnea impresie"...Tot hotz, gainar si cacanar ramane Dragnea....indiferent cate costume Armani pune pe el....

28 decembrie 2018 20:39

Victor Marinescu Cum sa dai afara un General cu 4 stele, respectat si apreciat de armata, cu multa experientza in zonele de operatzii ca sa pui un birocrat, General cu o stea ???....doar ca sa PSD-rizezi si conducerea armatei...Dupa ce slugaresti Ministerul de Interne cu DGIPI-ul lui cu tot si ai facut din Jandarmii romani niste slugi docili care sa bata si sa-i gazeze pe cei ce se opun si au alte pareri decat PSD-ismul ...Dupa ce calaresti procurorii, politzaii, jandarmii...pe judecatori i-i joci la ruleta (ca la UEFA sau FIFA)...ai jumulit Justitzia ...mai vrei sa pui cizma PSD-ista si pe grumazul Armatei. !!!.....

28 decembrie 2018 20:34

sase case O fi normal la cap turistul asta????

28 decembrie 2018 19:44

Boul asta de iohannis ESTE ULTIMUL PROST DIN CURTEA ȘCOLII!!!!

28 decembrie 2018 19:44

1-ADEVARAT VA SPUN VOUA! Decretul prezidențial de prelungire a mandatului Șefului Statului Major al Apărării, neavând la origine propunerea Guvernului, este neconstituțional și nu produce nici un fel de efecte juridice. Acesta este doar un alt act de subminare a ordinii constituționale. Prin astfel de acte Președintele urmărește crearea unor crize constituționale care să provoace o intervenție externă în România, intervenție care să ducă la înlăturarea Guvernului legitim al țării. În mod normal un asemenea act ar trebui să determine suspendarea imediată a numitului Klaus Iohannis și organizarea referendumului în vederea destituirii sale. Din păcate poporul român a dovedit că nu știe să își apere Constituția prin instrumentele democrației directe. De aceea suspendarea nu este o soluție realistă. Declanșarea procedurii de trimitere în judecată a numitului Iohannis pentru înaltă trădare este, de asemenea, dificilă și nu poate fi avută în vedere decât pe termen mediu. Ea este și traumatizantă pentru conștiința publică. În aceste condiții sesizarea CCR este inevitabilă. De la 1 Ianuarie 2019, România, un stat membru al NATO, rămâne fără șef de Mare Stat Major, prelungirea dictată de actualul Președinte al României fiind contrară ordinii publice și prin aceasta absolut nulă. Asta se întâmplă în condițiile unui climat internațional tensionat și ale unui război mondial hibrid în curs de desfășurare.

28 decembrie 2018 19:42

2-ADEVARAT VA SPUN VOUA! Guvernul României, în virtutea obligațiilor constituționale și convenționale care îi revin, trebuie să informeze de urgență Secretariatul General al NATO și statele aliate (în special pe Președintele SUA ca șef al statului cu care România are un parteneriat strategic) asupra situației create și totodată să adopte o OUG pentru stabilirea unui regim de interimat la conducerea armatei. Spre a evita escaladarea crizei, cer actualului Șef al Marelui Stat Major, generalul Ciucă, să facă un gest patriotic, să își dovedească onoarea militară și să își prezinte demisia cu dată de intrare în vigoare de la 31 decembrie 2018. Rămânerea sa în funcție ulterior acestei date ar constitui o infracțiune.

28 decembrie 2018 19:41

Dar tu JEG ÎMPUȚIT DE NAZIST când blochezi anumite acte emise de Guvernul României, de parlamentul României .... si alte instituții ale statului ...atunci este corect? Adică tu, NAZIST JEGOS, ai voie să apelezi la toate procedurile legale, alte instituții NU! Hai SICTIRI NAZIST ÎMPUȚIT!!!!

28 decembrie 2018 18:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.