Trei pesediști celebri revin în atenția publică cu un nou proiect de lege controversat. Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea şi Florin Iordache au depus un proiect de lege prin care cer mărirea pensiilor speciale pentru parlamentari, mărire care să fie proporţională cu cea a salariului, anunță CAPITAL.

Decizia are toate şansele să supere o proporţie uriaşă din electorat. Într-un sondaj publicat de BCS, 76% dintre români ar vota pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale.BCS, amintește GÂNDUL, a fost unul dintre puţinele institute sociologice care au prezentat date corecte la alegerile prezidenţiale din 2014

Pensia medie a pensionarilor parlamentari era în octombrie de 4.354 de lei, din care 2.649 lei suportaţi de la bugetul de stat, adică din taxele şi impozitele tuturor românilor, precizează ADEVĂRUL. Raportat la creşterea salariului minim brut pe economie pentru cei cu studii superioare, care au activat cel puţin 1 an în domeniul în care s-au specializat, creşterea pensiei speciale cu 23,6% ar însemna 1.027,54 lei în plus, adică 5.381,54 lei.

Pe de altă parte, proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice ar putea să intre pentru dezbatere şi vot în plenul Camerei Deputaţilor de miercuri, a precizat, citat de ANTENA3, preşedintele Comisiei pentru muncă, Adrian Solomon. Liderul Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a apreciat marţi că proiectul legii pensiilor, aşa cum a ieşit de la Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, are elemente bune pentru cei care se află astăzi în pensie, însă, pe de altă parte, este o lege care sancţionează generaţiile viitoare.

„Această lege, aşa cum probabil va fi votată mâine (miercuri – n.r.) în Parlament, îi pune pe parlamentarii români într-o situaţie extrem de delicată, mă refer atât la cei din zona Puterii, cât şi la cei din Opoziţie, pentru că acest proiect de lege are, pe de o parte, elemente bune pentru cei care se află astăzi în pensie, pentru că asta presupune recalcularea pensiilor acestora şi presupune o creştere medie de circa 20% a pensiilor în plată, pe de altă parte este o lege care sancţionează generaţiile viitoare, cei care urmează să iasă la pensie după apariţia acestei legi.

A rămas acel blestemat principiu cu datorate şi plătite, care ne obligă pe noi să avem reacţii în perioada următoare”, a spus Dumitru Costin, la Parlament, după ce s-a dat raport de adoptare în Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor pe proiectul legii pensiilor, citat de COTIDIANUL.

Ziua de ieri începuse cum nu se putea mai bine pentru Victor Ponta și partidul său. Deputații Pro România obținuseră o victorie importantă în cadrul Comisiei pentru Drepturile Omului, acolo unde au reușit să treacă cu unanimitate un amendament la legea pensiilor.

Potrivit amendamentului, afirmă EVENIMENTUL ZILEI, punctul de pensie ar fi urmat să crească la valoarea de 1.875 lei, începând cu 1 ianuarie 2019. În varianta iniţială a legii, susţinută de Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, creşterea punctului de pensie este etapizată pe următorii 3 ani. Astfel, abia la 1 septembrie 2021 valoarea punctului de pensie ar ajunge la 1.875 lei.

Însă măsura care ar fi bucurat milioane de pensionari a fost blocată la Comisia de Muncă. Într-o reacţie pe pagina sa de Facebook, Victor Ponta susţine că parlamentarii PSD din Comisie au îndeplinit ordinul de partid, devenind ciuma roşie tocmai pentru pensionarii din România.

Între timp, trei din cei patru deputaţi care au plecat la partidul lui Victor Ponta au anunţat ieri oficial că îşi încetează activitatea în grupul parlamentar al PSD şi devin neafiliaţi, susține JURNALUL NAȚIONAL. Anunţul a fost făcut în plen de preşedintele de şedinţă al Camerei, Florin Iordache. "Avem trei informări scrise: domnii deputaţi Spânu Ion, Popa Mihai Valentin şi Mihai Mohaci, care ne aduc la cunoştinţă că îşi încetează activitatea în grupul parlamentar PSD, devenind deputaţi neafiliaţi", a spus Iordache. Deşi şi-a anunţat şi el demisia din PSD, Ion Mocioalcă nu a notificat conducerea Camerei.

Săptămâna trecută, amintește ROMÂNIA LIBERĂ, liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat trecerea celor patru deputaţi de la PSD la partidul său. Ieri înaintea şedinţei CEx, s-a vehiculat insistent informaţia că alţi trei parlamentari din PSD ar urma să treacă la Pro România. Informaţiile neoficiale veneau după ce, în urmă cu o zi,Victor Ponta declarase că va discuta cu deputaţi PSD, ALDE sau din alte partide să se alăture Pro România. Surse din partid au confirmat pentru jurnalul plecarea unor parlamentari din PSD şi trecerea lor la Pro România, fără a preciza numărul sau numele acestora.


Comentarii

solo Pensiile SPECIALE sunt o HOTIE pe fata. Nu stiu cum mai poate rabda poporul roman o astfel de HOTIE. Toti acesti nemernici care iau pensii speciale n-au facut NIMIC SPECIAL pentru POPORUL ROMAN. Chiar si ARMATA si SECURITATEA si MILITIA si JUSTITIA si PARLAMENTUL ce au facut SPECIAL in acesti 30 de ani? Uitam ca primele trei institutii au TRAS in noi dupa 22? Si unde mai puneti la socoteala ca tot timpul au avut SALARII mult mai mari decat cei care AU DEZVOLTAT tara, cei care si-au lasata sanatatea si uneori viata pe SANTIERELE, in uzinele si fabricile patriei: inginerii si muncitorii, Prin urmare si pe baza CONTRIBUTIVITAII ar avea pensii mai mari ( dar nu NESIMTITE) decat muritorii de rand! Asteptati MAMALIGARILOR sa va arunce astia vreo bucata de PAINE ALBA? Daca nu iesiti in STRADA precum FRANCEZII nu se va intampla NIMIC!

13 decembrie 2018 12:48

unproastdintaraspecialilor SA SE DESFIINTEZE TOATE PENSIILE SPECIALE SIM SA SE TREACA LA PENSII PE CONTRIBUTIVITATE!!! In cazul de mai sus cred ca este o diversiune si anume sa se abata atentia opiniei publice de la incercarea opozitiei de a amana cat se poate de mult legea pensiilor, si scoaterea in evidenta a altor probleme

13 decembrie 2018 11:31

victor Ati inebunit cu totii cu aceste pensii speciale?Noi poporul ne asteptam sa fie anulate toate si sa trecem cu totii la calculul conf. contributiei si voi vreti sa le mariti. Probabil ca si parlamentarii vor sa ajunga la nivelul magistratilor.

13 decembrie 2018 8:18

Dragnea-ti fute-n gura parintii Dragnea va fute-n gura. Pentru ca poate!

12 decembrie 2018 21:22

solo Eu voi vota cu acel partid care are in program ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE! Macar in program.Daca nu va fi niciun partid cu asemenea program nu merg la vot

12 decembrie 2018 18:11

VOTAM PSD!!! Votam PSD ca verem sa aibe PENSII SPECIALe adica PENSII NESIMTIDE PRECUM INDIVIZII DIN FOTOGRAFIE. Noi avem 1000 de lei ( in medie, caci unii au mai putin) iar ei au 12 000 lei/luna

12 decembrie 2018 18:06

Ion Vasile Uite prostime pensionara mamaligara....ce va face partidul vostru de suflet PSD-ist....de care nu poate scapa tzara asta ce ne duce la subdezvoltare si saracire generalizata....Ei, parlamentarii i-si maresc Pensiile Speciale cu 23 %....ceea ce face ca un Parlamentar sa aiba pensie la batranetza, cea normala plus Speciala cat aproape 25 dintre pensionarii romani la puntul normal de pensie....Asa ca ce mancatzi voi, prostilor, ei mananca de 25 de ori mai mult....Votatzi-i prostilor mereu pe PSD-isti....

12 decembrie 2018 17:39

Fara. Cei trei,vestiti pentru linsul lui Dragnea,in cur.

12 decembrie 2018 14:44

In poza ii puteti vedea pe cei 4 discipoli ai lui Satan

12 decembrie 2018 12:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.