Un număr de 121 de persoane care au fost înţepate de căpuşe s-au prezentat, în ultimele trei săptămâni, la camerele de gardă, centrele de primire a urgenţelor sau la unitatea de primire a urgenţelor din spitalele sucevene. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava spune că anul acesta s-a înregistrat o creştere a cazurilor de pacienţi cu înţepături de căpuşe.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Ludovic Abiţei, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că din 26 aprilie instituţia a solicitat spitalelor sucevene să transmită o centralizare a numărului de pacienţi care au fost muşcaţi de căpuşe, iar până în prezent s-au înregistrat 121 astfel de cazuri, din care 40 în zona Sucevei, 42 în zona Rădăuţi, 9 în zona Vatra Dornei, 13 în Câmpulung Moldovenesc, 12 în zona Fălticeni şi 5 în zona Gura Humorului.

Persoanele care au fost înţepate de căpuşe s-au prezentat fie la camerele de gardă, fie la centrele de primire a urgenţelor de la Spitalele Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc, fie la UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.
Integral pe MediafaxComentarii

sucevean PAI mesajul e CLAR Cele mai MULTE CAPUSE SUNT pe langa VATAFU FLUTUR de la SUCEAVA. MERGETI la VOT si starpiti CAPUSELE lui FLUTUR JOS GASCA de HOTI portocalii !!!!!!!!

17 mai 2012 13:09

eu Integral pe mediafax.ro acolo e tot articolul.....

17 mai 2012 11:44

tudor Halal informare ,desteptule ! Cine naiba iti va mai citi ziarul !

17 mai 2012 10:22

Diogene Canes Deştepţilor care sunteţi! De ce înjuraţi ziariştii, voi nu v-aţi dat seama că articolul ăsta este un trunchi după cel original? Dai click pe sursă-autor, sub titlu, şi te duci la articolul-mamă! Vai de capul vostru, nu pricepeţi lucruri simple, dar la înjurat, sunteţi primii!

16 mai 2012 18:28

boc Mai ziarist tampit, care sunt recomandarile medicului in caz de intepatura? Mare-i gradina ziaristilor!!!!

16 mai 2012 18:18

gabi s-a pornit o isterie prin tot felul de articole, dar nu apare cineva autorizat sa spuna care este problema;nu stim daca am fost muscati, nustim daca am fost infectati si nu stim in general ce sa facem

16 mai 2012 17:10

re daca s-ar tunde peste tot iarba si se aduna haitele de caini......nu ar mai exista capusa.....saracia si prostia ne omoara,nu capusa

16 mai 2012 16:26

edd.77 Mergeti la vot si poate scapati de ceva capuse.

16 mai 2012 16:13

Bucifal :) Ce e cu isteria asta??? In primul rand borelia nu se manifesta cant te musca o capusa, ia un pic de timp ca sa apara vre-un semn pe piele si e aproape imposibil de detectat in sange. Apoi, dc int-adevar faci borelia, se trateaza cu antibiotice, fara prea mari eforturi. Nu borelia este problema, ci TBE! Ala nu se mai trateaza, dar exista vaccin. pt borelia, nu exista vaccin. Deci, unde este problema? A, si de capuse nu te poti feri, dar macar te poti uita dupa ele pe corp. Trebuie scoase cu grija, ca sa nu ramana capul sub piele. Si nu toate capusele sunt purtatoare de borelia. Probabil cineva vrea sa introduca ceva nou pe piata?:) Sau toate cazurile de borelia sa primeasca ajutor de la stat??? Care este ideea?

16 mai 2012 15:48

si totusi imbecilule de ziarist.... "Cum să te fereşti de căpuşe şi ce recomandă medicul în caz de înţepătură"????? ....vad ca in articol vorbesti de statistica...

16 mai 2012 15:38

TY OK,SI CUM NE FERIM?

16 mai 2012 15:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.