Patru turişti din Ungaria au fost duşi la audieri azi-noapte, după ce au montat pe plăcuţa de la ieşirea din Cluj-Napoca o inscripţie cu denumirea oraşului în limba maghiară. Turiştii susţin că nu voiau decât să-şi facă poze cu numele Clujului în maghiară.

Noaptea trecută, patru trurişti maghiari veniţi în concediu în România se pregăteau să plece din Cluj-Napoca. La ieşirea din oraş au vrut să-şi facă poze, însă nu cu o plăcuţă în limba română, ci cu una în maghiară. Un trecător a sesizat poliţia, iar o patrula i-a prins în flagrant.

Turiştii maghiari susţin că au fost duşi pe nedrept.

Poliţiştii din Cluj cercetează în continuare cazul. Cei 4 cetăţeni maghiari sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă între 1 şi 5 ani de închisoare.


Comentarii

Istvan Dobos Daca niste americani scriau numele orasului in engleza.... atunci era corect! Oricum vad ca romanii, care au in general un accent foarte prost atunci gand vorbesc engleza nu se mai satura sa se intreaca la folosirea acestei limbi chiar si in majoritatea satelor (ca deja in orase nu mai incapi de engleza)! Care-i problema... de ce nu recunoasteti ca sunteti un neam de sovini care au in sange ura de rasa inca de la nastere!

26 decembrie 2017 14:08

ION TZEPESH dACA VOR FI GASITZI VINOVATZI.... VECHEA PLACA A JUSTITZIEI FARA TESTICOLE PT INFRACTORI DAR CORUPTA PANA IN MADUVA OASELOR.... INTERLOPII, INFRACTORII STRAINI, NICIODATA NU VOR FI GASITZI VINOVATZI.... SUNTEM O TZARA DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LUI BASESCU INCA...TARE IN CKOAYE CAND SE STIE CA ARE SPATE, FRICOS CAND E VORBA SA APLICE LEGEA UNOR JIGODII DE TURISTI AMERICANI ,MAGHIARI ,GAGAUZI SAU CE OR FI.... CEI CARE ATZI IESIT DIN TARA STITZTI PE PROPRIA PIELE CE INSEAMNA RESPECTUL FATZA DE LEGE DINCOLO IAR LA NOI MAI E TUZIN SI O NE PHUTTA IN GURA TOT KKATUL DIN STRAINATATE

9 iunie 2012 15:35

gh. doja cei 4 bozgori sa se lupte in arena cu cei 4 romani care au vandalizat statuia din cluj, ar fi frumos sa vedem cine invinge ,aia sa fie gratiati , ca la gladiatori, uraaaaaaa

19 ianuarie 2012 7:21

R. Adi ,ai dreptate cu fricosii astia nu poti spera prea mult.daca securistii si-au vandut presedintele unul dupa altul si nici macar nu au salvat ceva din tara romaneasca e foarte putin probabil ca o sa le dea 5 ani la imbecilii aia.

19 ianuarie 2012 2:33

aurora A-si vrea s-o vad si pe asta!Autoritatilor , alesilor dragi,platiti din banii poporului ce faceti?Cum ar fi procedat dl Orban daca turistii romani ar fi facut la fel in Ungaria?Ai?

6 ianuarie 2012 16:13

Adi "Cei 4 cetăţeni maghiari sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă între 1 şi 5 ani de închisoare" - Vezi sa` nu le dati voi 1-5 ani de inchisoare ! Nu aveti c***e , va` e frica` ca sar bozgorii cu gura ! Nu ati avut curaj sa va atingeti nici de bozgorul acela care a dat foc papusii cu chipul lui Iancu in piata publica`, darami-te sa va atingeti de patru turisti straini, si inca` si unguri !! Cacaciosilor !

19 octombrie 2011 2:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.