Miting de protest în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Taximetriştii cer ca tariful practicat să revină la cifra din 2008, mai exact la 1,95 lei pe kilometru. În plus, ei vor ca acest tarif să fie în raport direct cu coeficientul de inflaţie. Mitingul va avea loc între orele 10:00 şi 15:00.

De asemenea, taximetriştii mai cer eliminarea obligativităţii dispecerizării şi reglementarea separată a activităţii acestora, amenajarea şi amplasarea staţiilor de taxi numai pe domeniul public, astfel încât accesul taximetristului la clientelă să fie asigurat în mod egal şi nediscriminatoriu.

"Conform prevederilor statutare ce stau la baza înfiinţării ONG-urilor semnatare, am înaintat tuturor instituţiilor publice abilitate să administreze, coordoneze şi controleze această activitate, scrisori şi documente menite să împiedice apariţia tuturor disfuncţionalităţilor din cauza cărora, în prezent, activitatea de transport în regim de taxi se desfăşoară haotic, astfel încât, atât nivelul de siguranţă al participanţilor la trafic, cât şi siguranţa pasagerilor, sunt la un nivel minim garantat. Nu mai vorbim de prestatori, iar transportatorii şi taximetriştii au ajuns în pragul falimentului", se menţionează într-un comunicat al Sindicatului Naţional al Taximetriştilor Independenţi şi al Asociaţiei Naţionale a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi.
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

unul din patiti.. slab articol...dar,de nesimtirea taximetristilor din bucuresti, cam pe cind????

1 noiembrie 2011 17:17

taxy ia uite ! se revolta cei mai mari talhari . turnatorii politiei ! Lasa bah ca ne furati destul cu maimuta!

1 noiembrie 2011 13:33

DANA Niste RAHATI de TAXIMETRISTI !!! JEGURILOR !!!!!!!!!!!!!!!!

1 noiembrie 2011 11:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.