În această noapte, la ora 0, a început oficial campania electorală pentru alegerile locale.  Timp de 30 de zile, până pe 9 iunie, la ora 7,00, candidaţii la  funcţiile de primar, preşedinte de consilii judeţene, consilii locale şi judeţene trebuie să convingă electoratul să le acorde votul pe 10 iunie. În consecinţă, în toată ţara, membrii de partid au ieşit pe străzi cu noaptea în cap pentru a lipi afişe şi pentru a instala bannerele electorale, anunţă ANTENA3.

Primarii, explică ROMÂNIA LIBERĂ,  vor fi aleşi după modelul preşedinţilor de consilii judeţene: într-un singur tur, iar câştigător este candidatul care obţine cele mai multe voturi. Listele de partid se păstrează doar la consilierii judeţeni (respectiv ai municipiului Bucureşti) şi locali (respectiv ai primăriilor de sector).

Bătălia dintre zecile de mii de candidaţi înscrişi este mai acerbă ca niciodată, fiind primul an când nu mai există un tur doi. ADEVĂRUL susţine că alegerea preşedinţilor consiliilor judeţene şi a primarilor dintr-un singur tur de scrutin îi avantajează pe cei care deţin deja aceste funcţii. În 2008, aminteşte EVENIMENTUL ZILEI, 54% dintre actualii primari au fost aleşi din primul tur.

Pe de altă parte, remarcă JURNALUL NAŢIONAL, pentru partide, surprizele în privinţa câştigătorilor vor fi minime: fiecare îşi va păstra poziţiile. Testarea sistemului electoral într-un singur tur pentru primari va pregăti deznodământul şi pentru alegerile generale.În cifre, aceste alegeri vor arată astfel, după cum susţine EVENIMENTUL ZILEI: costurile de organizare 100 de milioane lei; numărul de primării pentru care se confruntă candidaţii: 3.187; locuri de consilieri judeţeni: 1.338; Locuri de consilieri locali: 40.331.Comentarii

@bonux un gunoier care ia 55.000.000.000 euro de la Sectorul 3? No tks! Te-as fute-n cur in stil pd-l.

12 mai 2012 7:10

bonux fara nume@ La cat gunoi s-a strans in 4 ani in administratia locala, normal ca trebuie un gunoier, nu un doctor.

12 mai 2012 1:42

emigrant ce fain arata fasolele alea. Ce trebuie sa faci sa primesti o farfurie? :)

11 mai 2012 21:24

REFORME PENTRU BINELE POPORULUI=GICU CE ROST MAI ARE PE INTERNET SA STATI ,CAND SUB BALCON SA DA FASOLE CU CARNATI.carnatii,carnatii.carnati pentru ratati,

11 mai 2012 13:28

Lute Daca se pot face comenzi online pentru fasole, va rog sa publicati adresa.

11 mai 2012 11:59

Contractul subliminal al USL cu populatia: va dam doar ce vi s-a luat, va dam minimum necesar sa stati acasa si sa va faceti crita zilnic, va lasam sa furati si sa copiati la BAC , dar ne votati si ne lasati in pace cu justitia, DNA, ANI si toate celelalte prostii... ca sa putem fura si noi in liniste...

11 mai 2012 9:20

dorel Aici nu mai sunt de vina cei ce dau, ci aceia care se vand pentru o portie de fasole. In consecinta, cei ce sunt votati si se catara in functii vor conduce masa de sarantoci pe care o merita. Traim in tara in care si mafiotii sunt saraci.

11 mai 2012 9:17

lichelelor,rusine sa va fie! ...o clica de banditi care nu doreste decat sa puna mana pe ce mai este de furat..

11 mai 2012 9:15

lichelelor,sa va fie rusine ! d-lor,cu candidati de genul lui "piedone"asta,un infractor ordinar,un analfabet,indiferent cum va numiti ca partid dar nu aveti nicio sansa! sunteti o clica de banditi care nu doriti decat sa puneti mana pe orice mai este de fuurat!

11 mai 2012 9:13

ty e bine asa jnapanii ramin cu voturile si voi cei care ati votat veti ramane cu amintirea gustului de fasole,ei vor plesni de grasi iar voi nu o sa aveti dupa ce bea apa,--va meritati soarta ,cei care fac asemenea pomeni electorale ar trebui sa i se puna ceaunul cu fasole in cap sa o manance el,dar cine sa o faca pomanagi nu care stiu doar sa zbiere ca oile la luna cand nu au coceni

11 mai 2012 6:31

XXL Dupa ce am vazut sloganul lui Prigoana care se adreseaza doar copiilor de gradinita cu ,, Plici de aici,, cel mai penibil measj electoral inventat de cineva su siguranta ca am sa-l votez pe Domnul Oprescu.

11 mai 2012 6:10

fara nume Alegeti prieteni intre un doctor si un gunoier! ascultati la mine: nu o sa dati gres, deja ati avut un marinar!

11 mai 2012 2:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.