Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a dat startul turneului de prezentare pentru oferta publică iniţială a Facebook, printr-o întâlnire cu bancherii de pe Wall Street, la care a participat purtând hanoracul deja consacrat, jeanşi şi adidaşi.

Facebook vrea să atragă de la investitori circa 10,6 miliarde de dolari prin oferta publică iniţială, iar întreaga companie ar fi evaluată la până la 96 miliarde de dolari.

Zuckerberg, 27 de ani, controlează Facebook prin mai multe acorduri cu alţi acţionari, chiar dacă nu deţine pachetul majoritar de acţiuni.

Şeful Facebook a fost însoţit de directorul financiar, David Ebersman, îmbrăcat în costum şi cu cravată, dar şi de directorul operaţional, Sheryl Sandberg, purtând o rochie neagră şi pantofi cu toc.

Sute de investitori au luat cu asalt Sheraton Hotel din Manhattan, formând o coadă la intrare, supravegheaţi de poliţie şi organizatori, un contrast puternic faţă de prezentările unor oferte publice obişnuite. Evenimentul, organizat în sala de bal a hotelului, a fost planificat pentru 400 de persoane.
Integral pe Money.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.