Sub pretextul luptei cu „statul paralel“, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu atacă repetat instituţii care formează coloana vertebrală a statului. România a ajuns să fie pusă în pericol chiar de oamenii care o conduc.

Dincolo de lupta uzuală cu Opoziţia, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, liderii care conduc azi România, au pornit un război şi cu instituţiile-cheie ale statului. Explicaţiile reale sunt multiple: frica de a pierde puterea, problemele personale din justiţie, slaba guvernare. Explicaţia oficială livrată de liderii PSD-ALDE e lupta cu „statul paralel“.

ADEVĂRUL a remarcat că la două zile după ce Dragnea a spus că şi SRI e parte a statului paralel, Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a publicat pe Facebook un protocol de colaborare între SRI şi Parchetul General încheiat în decembrie 2016. Cum a obţinut consilierul premierului un document secret? „Mi l-a lăsat cineva pe prag de dimineaţă“, a explicat Vâlcov, condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare pentru corupţie. Imediat, Liviu Dragnea a cerut demisia şefului SRI, iar ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a început procedura de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr.

Protocolul dintre Parchetul General (PG) şi SRI încheiat în 2016 - publicat pe Facebook de Darius Vâlcov - l-a determinat pe Augustin Lazăr să „dea cărţile pe faţă”. Procurorul general a decis, ieri, să publice întreaga corespondenţă dintre Parchet şi Ministrul Justiţiei pe această temă, din care rezultă că Tudorel Toader fusese informat încă din martie 2018 despre „dezvăluirea” făcută sâmbătă de consilierul Vioricăi Dăncilă.   

La fel ca la o partidă de poker cu miză grea, remarcă EVENIMENTUL ZILEI, ministrul Justiţiei a „plusat” imediat după ce Darius Vâlcov a aruncat în joc „Protoculul din 2016”, încheiat între Parchetul General şi SRI. Tudorel Toader a anunţat că va demara procedura de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr, la scurt timp după ce Darius Vâlcov a publicat documentul pe reţeaua de socializare.

„Declanșez procedura legală pentru evaluarea activității manageriale desfășurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Preambul: (...) În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009.

Acestui mesaj, procurorul general i-a dat o replică ieri, când a explicat într-o conferinţă de presă că Tudorel Toader fusese informat despre existenţa Protocolului din decembrie 2016 semnat între Parchetul General şi SRI încă din luna martie a acestui an. Procurorul general a dat publicităţii corespondenţa dintre Parchet şi Ministerul Justiţiei cu privire la protocoalele cu SRI. Schimbul de adrese a fost iniţiat tocmai de ministrul Tudorel Toader, care solicita procurorului general, în data de 19 martie 2018, să comunice „dacă şi câte protocoale secrete au fost între Ministerul Public, DNA şi DIICOT cu SRI”.

Ion Bogdan Lefter, analist politic, a vorbit despre un „mesaj secret” care i-ar fi scăpat lui Tudorel Toader în timpul declarației sale. Analistul politic Ion Bogdan Lefter a declarat, la DIGI24, că o anumită parte din afirmațiile lui Tudorel Toader, de luni dimineața, ar putea reprezenta o antepronunțare în evaluarea procurorului general Augustin Lazăr. „Ne-a indicat modelul raportului în cazului doamnei Kovesi”, a precizat expertul.


Comentarii

Cat de Dancila poti fi mai shobolane Gheorghe Craioveanu? Imbecile, Tariceanu, nu este fiul masoneriei oculte globaliste? Tatl lui nu era cumva Dan Amedeo Lazarescu, conducatorul Marii Loji Unite a Romaniei? Futu-ti motii ma-tii de handicapat bolshevic. Sa-ti putrezeasca maruntaiele, sa mori grabnic in chinuri groaznice, tu si familia ta de avortoni pestifelici!

29 august 2018 8:35

Vasile Gheorghe Nu m-as mira ca chiar din Ministerul Justitziei din parohia lui Tudorel Toader sa se fi dat acest document (protocol) si chiar de era confidentzial (secret) Valcov sa-l fi publicat pe Facebook si sa fie motiv de decapitere a Procurorului General Augustin Lazar...De ce? Sa se sisteze cercetarea procurorilor militari in dosarul represiunii din 10-11August ca se apropiasera de Madam Carmen Dan si de Dragnea...Dar cum de ORNISS-ul nu i-a retras certificatul lui Valcov.?...Ptr ca-i subordonat politic si acest Birou...

28 august 2018 17:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.