După data de 10 august, Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET ) începe consultarea asociaţiilor de proprietari privind modul în care acestea doresc să le fie facturate consumurile de apă caldă şi căldură.

Asociaţiile de proprietari au dreptul să opteze între facturarea apei calde şi a căldurii în funcţie de consumul lunar sau după un consum estimat şi regularizat la 12 luni.

În cazul în care se va opta pentru plata facturilor în tranşe egale atât vara cât şi iarna, municipalitatea a socotit un consum mediu lunar de 0,652 gigacalorii pentru un apartament standard (două camere locuite de 2,5 persoane), ceea ce va însemna o factură pentru apa caldă şi căldură de 110,7 lei pe lună.

Pentru o garsonieră locuită de o singură persoană, consumul estimat este 4.15 gigacalorii anual. Asta înseamnă o factură lunară de 58,6 lei pentru un consum lunar apreciat la 0,345 gigacalorii.

Pentru un apartament de două camere locuit de două persoane se va plăti timp de 12 luni o factură de 91,2 de lei. Pentru acest tip de apartament consumul anual estimat este de 6,452 gigacalorii, iar cel lunar de 0,537 gigacalorii.

Pentru un apartament de trei camere locuit de trei persoane, factura la întreţinere pentru apa caldă şi caldură va fi 117,3 de lei. Consumul estimat este de 8,292 gigacalorii anual şi de 0,691 giogacalorii lunar.

Pentru un apartament de patru camere locuit de patru persoane, factura va fi tot timpul anului de 164,1 lei. Pentru acest tip de apartament s-a apreciat un consum anual de 11,592 gigacalorii şi unul lunar de 0,966 gigacalorii.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.