Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu se poate accepta ca o instituţie publică precum TVR să fie transformată, pe bani publici, într-o instituţie "de propagandă" a lui Traian Băsescu şi a PDL, scrie Mediafax.

"Nu am o chestiune personală cu ziarişiti care lucrează azi în TVR. Am o sinceră apreciere pentru profesioniştii din TVR (...). Am însă o problemă, ca lider politic, ca senator şi cetăţean şi trebuie să o spun: nu putem tolera ca pe bani publici această instituţie să fie transformată într-una de clientelă şi propagandă a preşedintelui şi a partidului aflat la putere", a spus Antonescu.

El a spus că nu se poate accepta să se comită ilegalităţi în ceea ce priveşte TVR, care, ca şi alte instituţii precum SRI, STS, ICR sau Preşedinţia nu ar fi constrânsă la austeritate în vremuri de criză, ci, dimpotrivă, ar servi actuala putere pe bani publici.

"Sunt profesori universitari, somităţi, constrânşi să iasă la pensie şi există oameni care ies la pensie, dar rămân şi conduc instituţii publice în afara legii. La asta mă refer când vorbesc de doamna Culcer. Trebuie să ştim, un profesor are 7-8-9 sau 10 milioane salariu, conducătoarea secţiei politice a TVR are 115 milioane salariu şi 30 milioane pensie", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a declarat că, în momentul în care USL va prelua puterea, îşi va asuma obligaţia de a schimba această stare de lucruri de la TVR, care nu va mai fi o televiziune clientelară în slujba puterii.

Şi preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că directorul direcţiei ştiri a TVR, Rodica Culcer, încasează din bani publici un salariu de 11.500 de lei, plus pensie, în condiţiile în care TVR a transmis emisiuni în care apare doar Traian Băsescu.

"Culcer are 115 milioane de lei pe lună, plus pensia, 3.000 de euro, pe care-i plătim din bani publici, pentru ca direcţia de ştiri şi emisiunile de ştiri, în special dezbaterile politice, să aparţină doar preşedintelui Traian Băsescu", a susţinut Ponta.

Într-o postare pe blogul personal, în care a replicat unei declaraţii de zilele trecute a preşedintelui PNL, Rodica Culcer a spus: "Ceea ce face Crin Antonescu, şi alături de el Victor Ponta, nu reprezintă altceva decât o tentativă de intimidare a unui ziarist incomod".

"Este o presiune politică de cea mai pură esenţă. M-aş fi aşteptat să fi fost taxată ca atare de breaslă - nu pentru mine, ci de dragul principiului. Şi nu de alta, ci doar pentru că presiunea politică dăunează grav sănătăţii presei", a mai scris Rodica Culcer.

"Când preşedintele şi premierul au vorbit de pensii nesimţite, s-au referit la cele obţinute de anumite categorii profesionale, care primesc la pensie 80% din venitul ultimei luni. Este deci vorba de pensii care nu sunt calculate în funcţie de contribuţiile acestor categorii la bugetul asigurărilor sociale de-a lungul vieţii lor profesionale. Nu este cazul meu. Dacă pensia mea ar depăşi salariul mediu brut pe economie, pur şi simplu ar trebui să renunţ la ea, potrivit legii. Domnul Antonescu nu cunoaşte legile ţării, sau se preface că nu le cunoaşte", a spus Rodica Culcer.

Totodată, ea a precizat că nu a vrut să iasă la pensie, ci a obligat-o Codul Muncii. "Contractul de muncă pe durata determinată este permis de acelaşi Cod al Muncii. În TVR şi în alte instituţii sunt numeroase situaţii de acest fel, care nu deranjează pe nimeni. În plus, din salariu plătesc la stat aproape tot atâta cât îmi «dă» statul şi nici nu mai beneficiez de spor de vechime, fiind vorba de un contract nou", a mai spus Rodica Culcer.

Integral pe România LiberăComentarii

adi nici eu nu mai pot sa accept ca pe orice post de televiziune deschizi televizorul sa fiti tot voi cu acelasi discurs comunist invatat bine de acasa si cu acea placere sadica de a manji imaginea romaniei

25 ianuarie 2012 11:28

Malefic si Letal=DEZASTRU: PD-L si BASE,…… prin COMPORTAMENT, ATITUDINE TOTALITARA, DISCURS DEMAGOGIC, EXEMPLU PERSONAL, etc., etc., etc.,…….. sunt…. NEO CRIPTO COMUNISTO SECURISTO-MAFIOTI,…… MALEFICI si LETALI ……pentru ROMANIA si vor DISPARE de pe scena politica

29 noiembrie 2011 17:08

Florin Florin.Prin atitudine si pozitie, d-na Culcer nu reprezinta jurnalistul,neutru,corect in atitudine, domnia sa se comporta ca un slujbas umil in fata sefului, numti de colegi ,,lingai", care trece peste orice ca sa multumeasca pe cei care sunt acum la putere. cu toate ca noi toti o platim din bani publici,si nu este obligata sa se umileasca in asa hal.Cred ca daca ar fi fost la o televiziune privata, nu ar fi rerzistat nici doua emisiuni cu asa comportament.

14 noiembrie 2011 14:33

Florin Florin.Prin atitudine si pozitie, d-na Culcer nu reprezinta jurnalistul,neutru,corect in atitudine, domnia sa se comporta ca un slujbas umil in fata sefului, numti de colegi ,,lingai", care trece peste orice ca sa multumeasca pe cei care sunt acum la putere. cu toate ca noi toti o platim din bani publici,si nu este obligata sa se umileasca in asa hal.Cred ca daca ar fi fost la o televiziune privata, nu ar fi rerzistat nici doua emisiuni cu asa comportament.

14 noiembrie 2011 14:32

nae Javra de profesoras amesteca mere cu pere, pentru a-i iesi lui bine. Vorbeste de profesori universitari "obligati s aiasa la pensie", dupa care aminteste de profesori cu "7-8-9 sau 10 milioane salariu". Ori minte ca un porc, ori e neinformat. Un profesor universitar la virsta pensionarii are un salariu mai mare decit Culcer! Si tot asa, minte cind promite depolitizarea TVR. A fost a puterii sub PSDei, a fost sub PNLei, este sub PDLei, cum poate sa se tina de cuvint un (eventual) presedinte care fara televiziunile securistului Felix ar fi NIMENI? El stie ca are nevoie permanent de o televiziune. Injura TVR doar pentru ca nu ii da LUI tot timpul... Mie imi convine asa: pot face o opinie mai informata neascultind DOAR propaganda pro-USL si pro-Crin!

5 noiembrie 2011 7:22

vasi Ca institutie publica, TVR trebuie sa ma informeze ce face presedintele si guvernul, nu ce face Moni si Iri. E problema ta ca guvernul e condus de PDL si nu de PNL. Tu ai pierdut alegerile. Iar daca ti se pare ca esti mai bun decat Basescu te inseli. Esti mai rau. Si puturos pe deasupra si mitocan mai mult decat el

31 octombrie 2011 18:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.