Preşedintele de onoare al UDMR, senatorul Marko Bela, a declarat, la Deva, că este greu ca Uniunea să susţină guvernul condus de premierul desemnat Victor Ponta, în condiţiile în care acesta şi-ar propune anularea hotărârii de Guvern prin care a fost înfiinţată facultatea de medicină în limba maghiară de la Târgu Mureş.

"Susţinerea guvernului este o decizie a grupurilor parlamentare. Probabil că înainte de vot, luni, o să mai avem o şedinţă cu grupurilor parlamentare şi acolo să finalizăm poziţia noastră. Dar este cam greu să votezi un guvern care îţi promite, ca primă măsură, de exemplu, anularea unei hotărâri de Guvern privind drepturile minorităţilor. Aici sunt şi probleme, nu?", a spus senatorul Marko Bela, citat de Agerpres.

El a explicat că, în cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, guvernul a respectat legea învăţământului, care prevede că în România există trei instituţii de învăţământ superior multiculturale: Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Universitatea de Artă şi UMF, ambele din Târgu Mureş.

"Guvernul nu a făcut altceva, prin acea hotărâre, decât a impus aplicarea legii şi eu consider că responsabilitatea respectării drepturilor minorităţilor, cele constituţionale şi cele legale, revine, cu tot respectul, nu Senatului unei universităţi, ci guvernanţilor, Guvernului şi instituţiilor statului. Guvernul trebuie să vegheze asupra respectării legii în orice domeniu, inclusiv în domeniul drepturilor minorităţilor", a spus senatorul Marko Bela.Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

dankuk Domnu` Bela, ala nu era un drept, era o favoare. Sper sa primiti de la Ponta numai drepturi, nu si favori, asa cum ati primit pana acuma de la PDL.

4 mai 2012 0:22

dixit! o miscare inteligenta din partea lui marko bela. fara votul udmr, bela spera ca guvernul va cadea, si poate se va ajunge la alegeri anticipate. iar acolo spera sa prinda iarasi locurile caldute si mult aducatoare de profit din parlament. daca insa se ajunge la alegerile parlamentare din toamna, udmr risca sa ramana in afara parlamentului. si asta datorita asalturilor lui laszlo tokes si sasz jeno. care vor diviza voturile maghiarimii si nu vor mai obtine cele 5 procente necesare accederii in parlament. numai ca aici se pune de-a curmezisul unpr. la ei socoteala este exact invers. sunt constienti ca nu vor mai reusi sa intre in parlamentul tarii, asa ca fac orice sa mai stea pe acolo cateva luni. si uite asa se face politica in romania. pe interes personal. ca de "bobor" ii doare pe toti la sub brau.

3 mai 2012 21:49

cosmopolit Oare Marko Bela intelege sensul termenului "multicultural"??? Multiculturala este Canada sau SUA, nu Romania. Retorica lui Bela nu are nici o baza. Multiculturalismul unei tari este fundamentat pe o politica multiculturala si diverse valori societale multi-etnice. Aceasta merge mana in mana cu o politica oficiala de imigratie specifica tarilor de mai sus. Bela, ca de altfel maghiarii, ar trebuis sa se mai informeze a propos de politicile multiculturale si apoi sa vorbeasca de multiculturalism.

3 mai 2012 21:31

dreptate si adevar odata pentru totdeauna mincinos!!!! anularea HG-ului cu UMF si darea afara a tuturor celor pusi in functii de PD-L, UDMR si UNPR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vrem dreptate, judecarea in regim de urgenta a lui Udrea, Boc, Berceanu, Videanu, Anastase si binenteles a lui BASESCU.

3 mai 2012 21:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.