În ziua de azi este tot mai greu să inventezi ceva nou care să fie şi folositor. Foxnews face o trecere în revistă a unor gadgeturi care chiar oferă o soluţie practică la anumite probleme ale cumpărătorilor.

1.Camera video din minge
Dispozitivul are o cameră video cu 36 de obiective de 2 megapixeli. Când este aruncată mingea, camera începe să funcţioneze când este atins punctul cel mai de sus şi rămâne nemişcată pentru o fracţiune de secundă. Este o invenţie reuşită pentru că pozele obţinute sunt foarte asemănătoare cu ceea ce vede ochiul uman, spre deosebire de pozele normale. În mod normal, pentru a obţine o astfel de poză panoramică, ai nevoie de mult timp, un aparat foto performant şi un trepied.2.Striiv
Acesta este un dispozitiv care numără paşii proprietarului şi de care se pot ataşa chei sau se poate ataşa la o curea. Senzorii monitorizează mişcările persoanei, astfel, că ştie dacă mergi, alergi sau urci pe scări. Ceea ce este însă unic este sistemul de donaţii. La 18.000 de paşi, partnerul Striiv, GlobalGiving, donează apă în Africa de Sud, suficientă pentru o zi, iar la 60.000 de paşi donează un vaccin împotriva poliomelitei în India.

3.Ceasul Timex care măsoară refluxul
Timex Tide Temp Compass are un design extrem de original: părţile sale mecanice arată precum componentele unui motor de automobil. Dispozitivul măsoară cam tot ce se întâmplă în jurul posesorului: temperatura, direcţie de mers, altitudinea şi refluxul oceanului.

4.Camera foto cu tehnologia "câmpului de lumină"
Cele mai multe camere video înregistrează lumina care vine dintr-o singură direcţie. Acest dispozitiv foloseşte tehnologia "cîmpului de lumină" pentru a capta fiecare rază de lumină din jurul obiectelor.
Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.