14 români au murit şi doi se află în stare gravă la spital, în urma unui accident rutier petrecut în Ungaria.  Printre persoanele decedate sunt şi trei copii.

În accident au fost implicate două autovehicule conduse de români, un TIR care venea din România şi se îndrepta spre Ungaria şi un microbuz care venea din Spania.

Potrivit primelor informaţii, se pare că şoferul TIR-ului a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu microbuzul care circula regulamentar şi în care se aflau 15 persoane.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Szeged, Sveni Suabolc,  a confirmat faptul că vinovat de producerea accidentului este şoferul TIR-ului, care a adormit la volan şi a intrat pe contrasens.Printre cei 14 români morţi se află trei copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea.

Cele două persoane care au supravieţuit accidentului, printre care şi şoferul TIR-ului, au fost  spitalizate la Szeged.

Accidentul a avut loc pe autostrada M43, în jurul orei 23.30, la jumătatea distanţei dintre localităţile Mako şi Szeged.


Comentarii

A.Pop Majoritatea soferilor romani de TIR conduc neodihniti. In loc sa aiba sofer de schimb, impart salariul acestuia cu patronii. Pe de alta parte, majoritatea tahografelor TIR-urilor din Romania (idem Bulgaria si Turcia) sunt "manipulate" cu mare pripecere, dar cu o inconstienta criminala.

31 octombrie 2011 17:35

IO pt HUIDU au curs tone de cerneala si nenumarate ore de reportaje, el a omorat 3 oameni, pt domnu sofer de TIR (vaimama lui saracu) se vor multiplica orele si tonele cu 4,(6) sau nu, el nu e persoana publica si va fi tratat diferit, DAR evident jurnalistii vor fi foarteobiectivi, si in plus le pasa de cie 14 oameni morti

31 octombrie 2011 15:02

NELU MAMĂ CE DE COMENTARII CARE MAI DE CARE MAI DOCTE .ÎNSĂ NU SE PUNE PUNCTUL PE i .CE MAI LA DEAL LA VALE .interesul financiar transformă șoferii profesioniști în criminalii auto ai secolului .iar patronii ce dețin parcul auto adică transportatorii ,patroneii mai pe românește în criminalii legali ai șoselelor .AM O ÎNTREBARE PENTRU POLITICIENI ȘI ANUME ,,,ÎN ROMÎNIA EXISTĂ INFRASTRUCTURĂ PENTRU A CIRCULA MASTODONȚII DE ASTĂZI .AVEM DRUMURI PENTRU A SE CIRCULA ÎN AFARĂ DE ,DACIA ,CARPAȚI ,STEAGUL ROȘU .SAU BUGECI .....ȘOFERUL FORȚAT SĂ AJUNGĂ LA PROGRAMUL STABILIT A CONDUS PÎNĂ A ADORMIT .VINOVAT PATRONELUL .

31 octombrie 2011 13:47

Cum naiba sa te feresti de un TIR care vine din sens opus ???? Si mai ales cum naiba sa stii ca ala e roman ca doar nu ai telescop sa-i vezi nr de la disanta si la 11.30 noaptea... In plus ce sa faci totusi ??? Sa sari de pe autostrada pt a fi ferit ??? :)) Mai terminati cu opiniile prostesti

31 octombrie 2011 13:32

bubu pentru cei care n-au stat multa vreme afara din tara: afara trebuie sa te feresti in primul rand de romani, daca vrei sa-ti mearga bine sau sa scapi cu viata.

31 octombrie 2011 10:57

CSEKE GABOR ROMANII AU INCEPUT SA SE OMOARE INTRE EII..

31 octombrie 2011 10:23

Pe autostrada? Eu nu stiam ca pe autostrada se poate intra pe contrasens.

31 octombrie 2011 10:09

tomescu SCUZE 'se pare' CU SIGURANTA nu stie SUFICIENT

31 octombrie 2011 8:24

tomescu depare ca nici d-nul augustin hagiu nu cunoste indeajuns legea degeaba pleaca din arad daca mai facuse deja o alta cursa ... in tara si cea din exterior era suplimentara...ramane ideea clara de al doilea sofer DEOARECE IN ALTE TARI SE CONDUCE PE ALTA BANDA .

31 octombrie 2011 8:22

tomescu naspa sau ce insemna respectarea orelor de odihna si sau tahometru nemanarit...ce vina au mortii? sau nu se intelge prea bine de ce este nevoie de al doilea sofer in dreapta sau stanga la ambele masini .

31 octombrie 2011 8:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.