Construcţia autostrăzii Soarelui a distrus drumurile judeţene din Constanţa. Tirurile încărcate cu zeci de tone de piatră au făcut valuri pe şosele
În timp ce lucrările la autostrada Soarelui sunt aproape finalizate, drumurile judeţene din Constanţa se distrug sub greutatea tirurilor care transportă piatră pentru construcţia acesteia.

De cele mai multe ori, camioanele sunt încărcate peste greutatea admisă. Ca să scape de amenzi, şoferii abandonează maşinile şi fug pe câmp.

Scenele se repetă de mai mult de patru luni. 40 de tiruri tranziteaza zilnic de cate 3-4 ori drumurile judeţene. Câştigul este dublu: scurtează drumul şi transporta mai multă piatră. Dacă au noroc, şoferii nu întâlnesc controale în cale. Dacă nu, le evită.

În loc de 20-24 de tone cât ar trebui să transporte, camioanele încărcate cu piatră au peste cel putin 4-5 tone în plus. Drumuri reparate recent s-au transformat din această cauză în adevărate capcane pentru şoferi.

Singura soluţie pe care autorităţile au găsit-o deocamdata a fost asigurarea în permanenţă a filtrelor pe drumurile judeţene. Aşa speră să îi forţeze pe şoferii de camion să circule pe drumurile corespunzătoare sau să respecte greutatea transportului.


Comentarii

Pacala& Tandala inc. Autostrazi pt. bogati, hartoape pt. saraci.

26 aprilie 2012 9:49

STAICU CRETU Care drumuri??? sunt rupte de ani de zile ... nu mai cautati motive. sper sa se stabilesca si vinovatii in cazul decalarii termenelor de finalizare ca sa nu ne mai intrebam de ce nu sunt terminate la timp. VREAU LA MARE PE AUTOSTRADAAA!!!!!!!

25 aprilie 2012 20:54

Ciklopul Ha-ha-ha... ce ziaristi la Antena 3! Rau ca se construieste A2, rau ca nu se construieste! Misto scuza pt. Nicusor Conatantinescu, pentru deplorabila stare in care se afla drumurile judetene din Constanta! Adicatelea... camioanele care cara materiale pentru A2, circula aiurea pe toate drumurile judetene din Constanta! Nu stiu, d-lor de la Antena 3, ce va determina sa ne credeti atat de prosti!

25 aprilie 2012 16:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.