Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a respins, vineri, acuzațiile aduse Rusiei privind implicarea unor hackeri ruși într-un atac cibernetic efectuat în Germania, care a afectat rețeaua de calculatoare a guvernului, relatează site-ul agenției Reuters.

„Afirmăm cu regret că orice atac cibernetic din lume este asociat hackerilor ruși, însă nu aduce nicio dovadă”, a declarat Peskov.

Germania a informat miercuri că atacul cibernetic care a afectat rețeaua de calculatoare a guvernului ar fi fost lansat de grupul de hackeri ruși APT28.

„Este un veribatil atac cibernetic asupra unor componente ale rețelei guvernului. Pierderea informațiilor importante reprezintă o problemă semnificativă. Dar guvernul germaniei încearcă să țină acest proces sub control”, a declarat deputatul conservator german Armin Schuster.

Ministrul de Interne Thomas de Maiziere a declarat că atacul este unul sofisticat. Deși presa a relatat că acesta a fost detectat în luna decembrie, atacul a fost anunțat abia săptămâna aceasta.

Oficialii din Parlament consideră că adevarata țintă este Ministerul de Externe. Un alt deputat a declarat că ar putea fi originar din Rusia.

Integral pe Cotidianul



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.