BCR, Billa, Bitdefender, Carpatcement, Coca Cola HBC, Ericsson, Genpact, Intel, Ixia, JTI, Kraft Foods, Draxlmaier, L'Oreal, Mazars, Mega Image, Nestle sau Unilever sunt doar câteva dintre companiile care au scos la concurs în această vară peste 600 de joburi pentru studenţii, masteranzii sau proaspăt absolvenţii care vor să acumuleze experienţă de lucru de câteva luni într-o multinaţională, potrivit datelor centralizate de portalul de recrutare HiPo. ro (www.hipo.ro).

Programele de internship au o durată cuprinsă între 2 şi 6 luni şi, de regulă, sunt plătite cu sume care încep de la 250 de euro net pe lună, potrivit unor date din piaţă. Ulterior, celor mai buni dintre studenţii care au urmat un astfel de program li se oferă un job în cadrul companiei.

"Internshipurile sunt răspunsul la problema absolvenţilor de facultate care nu se pot angaja deoarece şi nimeni de a o obţine. Cei 3 - 4 ani cât durează o facultate în România înseamnă cumulat 12 luni de vacanţă de vară pe care un student deştept le poate folosi pentru a acumula experienţă de lucru, iar piaţa oferă în prezent multe oportunităţi de acest gen", explică George Samoilă, project manager al portalului de carieră HiPo.ro (www.hipo.ro).

Pe lângă internshipuri există şi acele programe de "Management trainee", care reprezintă scurtătura către o poziţie de junior manager într-o multinaţională. Spre exemplu, Kraft Foods România a lansat luna aceasta un program de management trainee, denumit "cross functional trainee" care va oferi posibiliattea unui student în an terminal sau unui proaspăt absolvent să lucreze timp de un an, full time, în cadrul companiei, în toate departamentele acesteia. Ulterior, acesta va fi angajat în cadrul Kraft Foods. Candidatul pentru acest program se poate înscrie până în luna iunie în competiţie, trebuie să cunoască limba engleză şi să aibă abilităţi de utilizare a calculatorului, să ştie să gestioneze cifrele şi să fie atent la detalii.
Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

Ioana In loc de : joburi de vara; nu ar suna mai romaneste locuri de munca?americanii si englezi nu au adoptat nici un cuvant din vocabularul noostru de ce noi nu mai vorbim limba materna?

17 aprilie 2012 20:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.