Noua prognoza a BNR pentru sfarsitul acestui an arata o crestere mai accentuata a preturilor: 3.2% in decembrie 2018 si 2.7% in decembrie 2017, a anuntat joi Mugur Isarescu in cadrul prezentarii Raportului privind inflatia. epasirea limitei superioare a intervalului tintei in prima parte a anului 2018 se datoreaza in principal unor efecte statistice de baza asociate reducerilor unor taxe si impozite indirecte la inceputul anului 2017, evolutiei anticipate dar si acumularii de presiuni inflationiste. Calculate la taxe constante (fara impactul de runda I al modificarilor operate la nivelul TVA, al accizelor si al unor taxe nefiscale), rata anuala a inflatiei va atinge 3.3% la finele anului curent, 3.1% la sfarsitul celui viitor si 2.9% la orizontul proiectiei. E greu sa vezi cand ai atatea scaderi de taxe, sa le dai pe toate deoparte si sa vezi cat va fi inflatia", a mai spus Isarescu.

Integral pe HotnewsComentarii

nae Sandramaua asta batrana , bagabont ordinar mason , tine partea corporatistilor si veti vedea cum va torpila guvernarea de aici incolo pentru discreditare , cu euro , cu inflatia cu dobanzi etc !

9 noiembrie 2017 13:15

Oltean D-l Isarescu este un ULTRAOPTIMIST. Mai aproape de realitate ar fi daca ar elimina virgula dintre cifre. realist ar fi un calcul al inflatiei raportat la cosul zilnic (utilitati, alimente, benzina, transporturi) etc. In curand euro este la 5.00 si nu se va opri acolo !

9 noiembrie 2017 12:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.