Un bărbat care a tras focuri de armă automată în apropierea ambasadei Statelor Unite la Sarajevo a fost rănit şi arestat vineri după-amiază în cursul unei operaţiuni a poliţiei, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Irfan Nefici, citat de AFP, preluată de Mediafax.

"Persoana care a tras cu ajutorul unei arme automate a fost rănită şi arestată în cadrul operaţiunii poliţiei. După ce a primit îngrijiri medicale la faţa locului, această persoană a fost spitalizată", a declarat Nefici pentru postul naţional de televiziune BHT.

Purtătorul de cuvânt nu a precizat dacă tirurile de armă erau îndreptate împotriva ambasadei Statelor Unite.

"Un bărbat, membru al mişcării wahhabite, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a tras cu un Kalaşnikov asupra ambasadei americane", a indicat anterior postul naţional de radio, care anunţase că atacatorul a fost ulterior ucis cu focuri de armă.

Ambasada americană a confirmat anterior pentru AFP că s-a produs un incident.

"Putem confirma că un incident s-a produs în faţa ambasadei. Ambasada este închisă şi aşteptăm ca poliţia să securizeze sectorul", a declarat un purtător de cuvânt al ambasadei, Sanja Pejcinovici.

"Mai multe patrule de poliţie au fost trimise la faţa locului. Doi poliţişti au fost răniţi, unul la picior şi celălalt la cap", a mai relatat postul de radio.

Un martor, Jasminka Fisic, care se afla în apropierea reprezentanţei diplomatice, situată în centrul oraşului, a declarat prin telefon pentru AFP că tot sectorul este blocat. "Se văd multe maşini de poliţie care se îndreaptă în direcţia ambasadei", a afirmat ea.

Integral pe România LiberăComentarii

betivul bai,mirel, daca aspra ta se napustea unul cu un cutit, nu mai scriai ineptia asta, dar,alaturi, e altceva....si te poti lauda si la crisma cu titlul de formator de opinii,scriitor la ziar...ca daca ti se cer detalii despre miscarea wahabita, i-ti amintest ca o camera are patru colturi,si alegerea e grea....

28 octombrie 2011 19:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.