Parlamentarii liberali vor vota împotriva legii UDMR privind micșorarea pragului pentru numărul de persoane aparținând minorității naționale din totalul populației unei localități necesar pentru folosirea limbii materne, a anunțat liderul PNL, Ludovic Orban, care le-a cerut social-democraților să nu tergiverseze procedura în Camera Deputaților.

"Am luat decizia în Biroul Executiv, parlamentarii PNL vor vota împotriva acestui proiect de lege. De asemenea, solicităm majorității parlamentare să nu tergiverseze procedura în Camera Deputaților pentru că există riscul adoptării tacite. Pe 16 octombrie expiră termenul de dezbatere și se va considera că este adoptată tacit (...). Ca atare, orice amânare și tergiversare din partea PSD ne va arăta o dată în plus că PSD preferă trocurile pentru conservarea unei majorității parlamentare unei atitudini clare și precise asupra acestui subiect", a precizat Orban după ședința Biroului Executiv al partidului.

Parlamentarii UDMR au depus un proiect de lege de modificare a Legii administrației publice locale 215/2001 privind utilizarea limbii materne, în care propun scăderea pragului de 20%, cât este în prezent, la 10% cu privire la numărul de persoane aparținând minorității naționale din totalul populației unei localități necesar pentru ca autoritățile să asigure folosirea limbii materne.

Integral pe AgerpresComentarii

Oltean Absolut indiferent de ce se propune de catre PSD - ALDE, d-l Orban este "Gica - contra". Bag seama ca nici nu citeste continutul propunerii, indiferent care ar fi aceasta;i se opune imediat. Aceasta nu este politica PNL asteptata de la un partid ce se vrea liderul opozitiei. Propuneri Constructive, nu exclusiv negari. Daca asa continua, PNL va avea sosrta PNT-CD, adica va dispare de pe esichierul politic. TREZIRE, d-lor liberali (autentici) !

26 septembrie 2017 5:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.