Românii se căsătoresc tot mai rar şi la vârste mai înaintate. Cel puţin, aceasta este situaţia potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS) în ceea ce priveşte numărul mariajelor la o mie de locuitori. Spre exemplu, în septembrie 2010 au existat cu 2162 mai puţine căsătorii comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. Totuşi, România înregistrează mai multe uniuni civile comparativ cu ţări precum Germania, Elveţia, Franţa sau Spania.

Rata căsătoriilor din România înregistrată la 1000 de locuitori a scăzut constant din 2007, an în care au fost consemnate până la 9 mariaje la mia de locuitori, potrivit datelor oficiale de la Eurostat, principalul serviciu de statistică al Uniunii Europene. Situaţia actuală arată o medie a căsătoriilor de 5,40 la mia de locuitori, un nivel asemănător cu perioada 2003-2006, când erau înregistrate aproximativ 6 mariaje la mia de locuitori. (...)Bulgarii renunţă la căsătorie

Un număr de căsătorii scăzut înregistrează şi alte ţări din Uniunea Europeană. Vecinii noştri bulgari se confruntă şi ei cu o scădere puternică a mariajelor încă din anul 2005, când erau înregistrate 33.501 de căsătorii, faţă de 24.286 în 2010, la o populaţie de 7,3 milioane de locuitori, conform informaţiilor Eurostat.

Statele care se bucură de o rată medie mai mare de căsatorii, într-un interval de peste 5 ani, sunt Danemarca, Cipru şi Turcia, candidată pentru aderarea la Uniunea Europenă.
Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.