Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Manualele care prezintă diverse tehnici specifice ale războiului informaţional, codifică şi seria de procedee care implică folosirea de „fake news“ pentru atingerea unor obiective strategice. Ideea nu este nouă, deloc, zvonurile, ştirile false pentru manipularea oamenilor fiind folosite, pesemne, odată cu apariţia primelor lucrări de strategie militară.

Ceea ce este nou acum - fapt acoperit de termenul „fake news" - este apariţia unui fantastic de puternic multiplicator de efect la scară globală: mai întâi Internetul, creaţie apărută iniţial din laboratoare militare şi apoi, în acest moment, reţelele sociale. Acestea sunt vehiculul utilizat pentru a aplica principiul fundamental al oricărei şcoli de dezinformare, adică aplicarea tehnicii denumită neplăcut şi golănesc, scuze, "rahatul la ventilator".

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.