Pe Camp Nou are loc o reeditare a sfertului din primăvară, când torinezii au scos- o pe Barcelona din cursă, după 3-0 în Italia şi 0-0 în Spania.


Barcelona – Juventus (ora 21.45, ProTV, DolceSport 1) este capul de afiş al meciurilor din prima rundă a grupelor Ligii Campionilor.
Pe Camp Nou are loc o reeditare a sfertului de anul trecut, când torinezii au scos- o pe Barcelona din cursă, după 3-0 în Italia şi 0-0 în Spania. Faţă de sezonul precedent, ambele echipe au suferit două pierderi importante: catalanii au rămas fără Neymar, care a ales Parisul, iar Juventus l-a cedat pe Bonucci la AC Milan. Deomcamdată, nu s-au constat daune în cele două mecanisme, pentru că şi Barcelona, şi Juventus, au câştigat primele trei etape de campionat.

Date statistice interesante
@ Cele două echipe s-au văzut de nouă ori în cupele europene şi au împărţit frăţeşte victoriile: câte trei de fiecare, plus trei egaluri.
@ Barcelona a triumfat în faţa Juventusului în finala Ligii Campionilor din 2015. A fost 3-1 pentru echipa antrenată de Luis Enrique, goluri Rakitici, Suarez şi Neymar, respectiv Morata.
@ Catalanii încep al 22-lea sezon în Liga Campionilor, triumfând de 18 ori în grupa din care au făcut parte. Sezonul 2006 – 2007 e ultimul în care nu au reuşit să îşi câştige grupa de calificare în fazele eliminatorii. Pentru Juventus este a 18-a participare în grupele Ligii, a şasea consecutivă.
@ Spaniolii n-au mai pierdut pe Camp Nou în Liga Campionilor din septembrie 2013: au fost de atunci 19 victorii şi două egaluri.
@ În campionat, Barcelona a trecut de Espanyol (5-0), Alaves (2-0) şi Betis (2-0). Juventus le-a depăşit pe Chievo (3-0), Genoa (4-2) şi Cagliari (3-0). Messi a marcat cinci goluri din cele nouă ale Barcelonei, iar de la Juventus s-a remarcat Dybala, tot cu cinci goluri în trei etape.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.