Statul român riscă să piardă procesul cu Gabriel Resources la Centrul Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor relative la Investiţii (ICSID) şi să plătească daune de 4,4 miliarde dolari. Asta pentru că fostul ministrul al Culturii, Corina Şuteu, ar fi trimis la UNESCO solicitarea includerii Roşiei Montana în patrimoniul mondial fără acordul Guvernului.

Semnalul de alarmă a fost tras de un consilier din Ministerul Culturii. Cătălina Pîrvu susţine, într-un punct de vedere trimis actualului ministru al Culturii, Lucian Romaşcanu, că Ministerul Culturii a trimis pe 4 ianuarie 2017 la UNESCO dosarul ”Peisajul Cultural Minier Roşia Montană”, pentru înscrierea în Patrimoniul Mondial, doar prin asumarea ministrului Culturii de la acea vreme, Corina Şuteu, fără a fi aprobat la nivel de prim-ministru şi fără un memorandum aprobat de Guvernul României. Nici Ministerul Afacerilor Externe nu ar fi avizat trimiterea dosarului.

Integral pe AdevărulComentarii

@ DOG Băi nae, tu ce ești acum, o potaie de câțel pe englezește, sau ești un crenvurșt nefiert? Cât despre gogomăniile aiurite din comentariul tău retard, ce să mai vorbim? Tu tot amesteci cu săpăliga-n rahat, doar, doar vei influența pe cineva care să mai și creadă utopiile și fantasmagoriile tale. Mai bine recită tu niște lozinci marxist-leniniste, staliniste, sau de ce nu chinezești, că la chinezi funcționează capitalismul comunist, că ălălalt stalinisto-comunist s-a dărâmat în piața Tien A Men tot în 1989. Ce mai zice Pravda?

29 august 2017 10:44

DOG Dezastrul comis de Guvernarea Ciolos&ageamii lu' Johanis, fixati prin Lovitura de Stat, isi arata urmarile paguboase si nenorocite pt Poporul Roman. Femeia aia Suteu, sperietoare care palavragea ca o dementa la TV, incompetenta si aroganta, trebuie sa fie pusa la plata daunelor legate de Dosarul depus de proasta, fara avizele legale. Da' Johannis nu sare de koor in sus, la paguba comisa de protejata Suteu proasta satului ?!

29 august 2017 7:53

De ce riscă? S-a mai trezit un mâzgălitor de articole de 3 parale să sperie lumea cu o știre de tot căcatul. România trebuie să facă următorul lucru foarte simplu pentru a se permite exploatarea acelor 4 munți unde se găsește acel filon de aur masiv. Anume, să impună legal ca exploatarea să se facă într-o uzină chimică iar extragerea aurului să se facă în interiorul acelei uzine fără a se polua cu cianuri mediul natural. Deci cei 4 munți se pot dinamita, iar minereul pietros să fie transportat la acea uzină de unde se va extrage aurul în interiorul acelei uzine, fără ca mediul natural să fie otrăvit cu cianuri sau alte otrăvuri chimice. Dar costurile exploatării vor fi ceva mai mari, însă mediul natural al României și al țărilor vecine înconjurătoare nu va fi poluat așa cum nici populația nu va fi otrăvită. Orice exploatare minieră cu chimicale otrăvește mediul natural și populația, așa că ori se vor impune soluții de exploatare ecologice, ori se va rezilia contractul, dar nu înainte ca cel și cei care au semnat contractul pentru România să fie băgați la ocnă pe viață și averile lor să fie confiscate la bugetul statului. Simplu!

29 august 2017 0:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.