Danemarca a avut în anul 2016 cele mai mari preţuri la carne din rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), cu aproape 40% mai mari decât media din UE, la polul opus cele mai mici preţuri la carne din UE fiind în Polonia, cu 47% mai mici decât media europeană, urmată de Bulgaria, cu 44% mai mici decât media, şi România, unde preţurile la carne sunt cu 41,1% sub media din UE, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

Alte state membre unde preţurile la carne sunt semnificativ mai mari decât media din UE sunt Austria, cu 37% peste medie, Suedia, cu 34,5% peste medie, şi Franţa, 31,1% peste medie.

Dacă sunt luate în calcul toate ţările din Europa, nu numai statele membre UE, cele mai mari preţuri la carne sunt în Elveţia, cu 157% peste media din UE, iar cele mai mici sunt în continuare în Polonia, mai mici chiar decât în Albania sau Macedonia.

Integral pe CapitalComentarii

Probabil, si cu cele mai mici salarii Asa ca daca e sa faceti comparatii, faceti-le in mod responsabil. Nu ca boul de Dragnea, care ne spune ca avem cele mai mici preturi la combustibil din UE, asa ca musai trebuie sa mareasca accizele (fara a se uita si la salariile de mizerie pe care le au majoritatea romanilor, ca nu vorbim de aia cu indemnizatii, salarii sau pensii speciale).

23 august 2017 13:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.