Vești proaste de la meteorologi. Nu scăpăm complet de caniculă, dar ne confruntăm cu vijelii puternice și ploi torențiale.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică un Cod galben de ploi în vest, nord, centru, nord-est şi la munte, valabil în perioada 6-8 august.

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 6 august, ora 18:00 - 8 august, ora 6:00, în regiunile vestice, nordice, centrale, nord-estice şi în zonele de munte, temporar, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin vijelii, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri/metrul pătrat şi, izolat, 40 - 50 de litri/metrul pătrat.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente din seara zilei de duminică (6 august) şi până în dimineaţa zilei de luni (7 august), la munte, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Banat şi în cea mai mare parte a Moldovei.

Pe parcursul zilei de luni (7 august) şi în cursul nopţii de luni spre marţi (7/8 august), manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi cu precădere în zonele deluroase şi montane, precum şi în Transilvania, Moldova şi Maramureş.

Pe de altă parte, Codul portocaliu de caniculă va cuprinde luni nouă judeţe din Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, plus Capitala. Temperaturile vor fi cuprinse între 36 și 39 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.