O echipă de oameni de știință a reușit în premieră să observe două găuri negre supermasive prinse într-un dans mortal al gravitației, orbitându-se una pe cealaltă într-o îmbrățișare din ce în ce mai strânsă care va duce, în cele din urmă, la fuziunea lor într-o gaură neagră încă și mai masivă, conform SPACE.com care citează un studiu publicat în ultimul număr al revistei Astrophysical Journal.

În plus, mișcarea orbitală remarcată în observații derulate de-a lungul a 12 ani ar putea fi cea mai puțin evidentă mișcare a unor obiecte de pe cer, conform cercetătorilor.

Găurile negre supermasive au mase de milioane până la miliarde de ori mai mari decât Soarele, steaua care guvernează sistemul nostru solar și care singură reprezintă mai mult de 98% din masa acestuia. Astfel de găuri negre supermasive sunt întâlnite în cele mai multe, dacă nu chiar în toate nucleele galactice. Oamenii de știință au încă multe întrebări fără răspuns despre modul în care se nasc astfel de monștri galactici în centrul galaxiilor și despre influența pe care ei o exercită asupra mediului galactic și chiar a Universului.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.