Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât confiscarea a 130.000 de dolari, parte nejustificată din avere de fostul manager al societăţii de administrare a imobilelor aflate în proprietatea Primăriei Braşov, Dan Vele, sentinţa ICCJ fiind prima dată într-un astfel de caz, reclamat de ANI.În 20 martie 2001, SC RIAL SRL Braşov a sesizat Parchetul Naţional Anticorupţie - Serviciul Braşov cu privire la Dan Vele, fost administrator la SC RIAL SRL, pentru nedepunerea declaraţiilor de avere nici la numirea şi nici la eliberarea din funcţie, solicitând declanşarea procedurii de cercetare a averii prevăzute de Legea 115/1996.

SC RIAL SRL are ca obiect administrare a imobilelor aflate în proprietatea Primăriei Braşov.(..)Parchetul a făcut recurs, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis rejudecarea dosarului la Comisia de Cercetare a Averii, care a stabilit că persoanele cercetate au obţinut ilicit cota de 39/50 din avere şi au trimis cauza spre soluţionare Curţii de Apel Braşov, care, în 27 februarie 2008, a menţinut soluţia.

Astfel, soţii Mirela şi Dan vele au contestat decizia la ICCJ, care a restituit dosarul la Curtea Braşov, instanţă care, în 12 iulie 2010, a constatat provenienţa licită a bunurilor dobândite de familia Vele, respingând sesizarea PNA (acţiune continuată ulterior de Agenţia Naţionalăd e Integritate).
Integral pe MediafaxComentarii

dreaq Bai bibi jupanu cu dosarele tale politice? ce intelegi tu prin dosar politic? adica ti se vede vina doar daca esti de alta culoare politica... cate dosare politice au fost pe vremea PSD-ului mai? Si daca e de la opozitie spaga lui e justificata cumva? E relevant asta pentru justitie? Cati "pedelei" sunt scuturati acuma? Sau asta e epurare... deci oricum ai da-o tot nu e bine. Ma bucur ca aveam concetateni rationali. Daca nu ar fi situatia asta tragica probabil ca oligofrenii care recita poeziile invatate la partid m-ar amuza teribil.

22 noiembrie 2011 12:41

NR BINE CA AU VENIT KAKATII PEDELEI LA PUTERE SA SE FACA DREPTATE!!! SE INTREABA SAU S-A INTREBAT CINEVA CE COLORATURA POLITICA ARE DAN VELE??? NU CUMVA ESTE UN DOSAR POLITIC??? ASA CUM II PLACE CHIORULUI SA FACA??? BINE CA SE APROPIE ALEGERILE SI SA VEDETI CE DOSARE VOR AVEA PEDELEII MINCINOSI CARE SE UITA IN OCHII AI SI TE MINT!!! DOAMNE AJUTA . ACUM CHORU FACE CURTE PNT-ULUI DECE OARE???

28 octombrie 2011 11:22

fanel ma intreb si eu, de ce oare pe vremea PSD-ULUI, NU SE AUZEA DE JUDECATORI ARESTATI PT CORUPTIE SI TRAFIC DE INFLUENTA. OARE DE CEE? NICU CU ASTIA NU E BINE, DAR ACU MACAR VEDEM O PARTE DIN CARACATITA PSD-ISTO COMNISTA. GINDITIVA DACA NOI AM FI AVUT AUTOSTRADA CU BANI EUROPENI SI NU CU BANII NOSTRI, ASA CUM A FACUT NASTASE

28 octombrie 2011 10:07

vvv hai baieti, poate e un ghiocel de primavara. hai ca incet incet poate facem si noi ce trebuie.

27 octombrie 2011 23:41

Tatamare Daca nu stiu nimic despre "Vanzari anterioare" !!!!

27 octombrie 2011 23:18

Cetățean Doar mici escroci !!! Mă intreb dece așa multă vreme a trebuit ca Justiția Română ,atât cât mai incearcă să reziste,nu rezolvă problemele cu hoții mai repede ?

27 octombrie 2011 21:24

Cetățean Doar mici escroci !!! Mă intreb dece așa multă vreme a trebuit ca Justiția Română ,atât cât mai incearcă să reziste,nu rezolvă problemele cu hoții mai repede ?

27 octombrie 2011 21:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.