Atleta română Corina Dumbrăvean, specialistă a probelor de semi-fond, a epuizat toate căile de atac şi a rămas suspendată pe viaţă, după ce apelul ei la Tribunalul federal elveţian a fost respins la începutul acestei luni, informează Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD).

Dumbrăvean, vicecampioană europeană de sală în 2006 la 1.500 m, a fost testată prima oară pozitiv în 2007, la eritropoietină (EPO), după un control inopinat. Ea a primit o suspendare de 2 ani începând cu 16 noiembrie 2007.

În mai 2010, după ce ispăşise suspendarea, Dumbrăvean a încercat să manipuleze, cu ajutorul unui dispozitiv improvizat, testul antidoping. Când ofiţerul de control doping a sesizat că este ceva în neregulă, sportiva a fugit din staţia de control.

Prin decizia nr. 18 din 8 iulie 2010, Comisia de Audiere a sportivilor si a personalului asistent al acestora de pe lângă ANAD, în baza art. 39 coroborat cu art. 2, alin 2, literele c) si e) ale Legii nr. 227/2006 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, a pronunţat decizia de suspendare pe viaţă din activitatea sportivă a Corinei Dumbrăvean.
Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.