Peste 4.000 de delegaţi liberali din cei 5.000 aşteptaţi la Congresul PNL s-au strâns sâmbătă să-şi aleagă noul şef. Până la alegerea lui Ludovic Orban ca preşedinte, delegaţii au fost mai preocupaţi de servirea unei porţii de mici şi să stea afară să fumeze. Nu în ultimul rând, când presa nu a fost atentă, aceştia „au împrumutat“ un reportofon pe o perioadă nedeterminată.


Liberalii participanţi la Congresul formaţiunii au început să vină la locul desfăşurării evenimentului încă de la ora 9, cu două ore înainte de debutul reuniunii. Înainte de intrarea în sală, o parte din aceştia s-au oprit la câteva dintre magazinele din apropierea pavilionului central pentru a servi mici, cafele şi bere. De altfel, mulţi dintre delegaţi au ales să stea o bună parte din timp în zona rezervată fumătorilor.

Primul candidat la şefia PNL care a ajuns a fost Ludovic Orban. După ce a făcut o baie de mulţime şi a mers să salute delegaţii, acesta s-a mărginat la declaraţii să vorbească despre conflictul PSD - Sorin Grindeanu, păstrând temele interne pentru discursul din timpul Congresului. Ulterior, a venit şi Cristian Buşoi care, înconjurat de o parte din propunerile sale pentru conducerea PNL, s-a lansat într-un atac la PSD.

Congresul a început cu o sală pe jumătate plină, doar 3.100 din cei aproximativ 5.000 de delegaţi s-au înregistrat. Aceştia nu s-au grăbit să-şi ocupe locurile în ciuda apelurilor repetate. După discursurile de început ale liderului interimar, Raluca Turcan, şi ale preşedintelui de onoare, Mircea Ionescu Quintus, câte cinci oameni din cele două echipe au vorbit despre ceea ce vor să potenţiali şefi ai PNL. Theodor Stolojan, Mugur Cozmanciuc, Dan Motreanu şi Nicolae au luat cuvântul pentru susţinerea lui Buşoi, în timp ce Vlad Nistor, Ilie Bolojan, Iulian Dumitrescu şi Mirea Hava au vorbit din partea lui Orban.

Integral pe AdevărulComentarii

Paulus: fiți vă rog amabili - cum (pi*da memelor Dvs., n.m.) au vorbit câte 5, că din numerotarea Dvs. reies doar câte 4 ?! Cu respect, P.

19 iunie 2017 5:55

Adevărul: vă rugăm să ne scuzați că ne curg bale din EURO-bot, dar ăștia ai noștri mizau pe EURO-limbricul-pendul Bușoi (se citește ”büșuoa”, n.red.) și acuma noi trebuie să defekăm EURO-bășini pe gustul, mirosul, chipul & asemănarea lor. Cu respect, ”redacția”

19 iunie 2017 5:46

solo Mai Inescule, liberalii n-au facut faradelegi? vrei sa ti le enumar? Toti sunt hoti!

18 iunie 2017 14:57

Neutru Cu un contracandidat ca Busoi ar fi castigat oricine.

18 iunie 2017 11:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.