Un avion militar MIG 21 LanceR, care participa la un exerciţiu comun cu forţele aeriene bulgare, s-a prăbuşit la 8 kilometri de baza aeriană Mihail Kogălniceanu. Din primele informaţii, pilotul s-a catapultat în momentul în care şi-a dat seama că a pierdut controlul aeronavei. El a fost recuperat de salvatori şi a fost transportat la spital. La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de urgenţă, dar vizibilitatea este redusă.'


UPDATE Pilotul avionului MiG 21 LanceR care s-a prăbuşit în judeţul Constanţa va fi transferat de la Spitalul Judeţean din Constanţa la Spitalul Militar din Bucureşti, el urmând să fie preluat de o aeronavă militară de pe Aeroportul ”Mihail Kogălniceanu”.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Constanţa, starea de sănătate a pilotului, în vârstă de 35 de ani, este bună, el având un traumatism de coloană vertebrală şi fiind conştient.

UPDATE „Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forţelor Aeriene Române, s-a catapultat astăzi, 12 iunie, în jurul orei 11.15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localităţii Nazarcea, judeţul Constanţa, în timpul executării manevrelor de aterizare. Pilotul este conştient şi se află în stare stabilă. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Judeţean Constanţa”, este anunţul făcut de oficialii Ministerului Apărării.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.