Câţiva specialişti în nutriţie din Marea Britanie contrazic un studiu recent al unor oameni de ştiinţă suedezi, potrivit căruia carnea de porc este un aliment foarte dăunător organismului, care poate duce chiar la apariţia cancerului pancreatic.

"Carnea de porc are o reputaţie proastă în domeniul nutriţiei pentru că de cele mai multe ori este asociată cu preparatele procesate, precum cârnaţii de proastă calitate. În realitate şunca de porc poate duce chiar beneficii organismului. Important este să ne ferim de produsele ieftine care conţin foarte mulţi aditivi alimentari, care au potenţial cancerigen", susţine Kumud Gandhi, om de ştiinţă şi fondatorul Academiei de Gătit din regatul Unit, citat de Daily Mail.

Carnea de porc este bogată în vitamina B

Catherine Collins, medic nutriţionist de la Spitalul St. George din Londra, spune că persoanele care mănâncă o dată sau de două ori pe săptămână carne de porc nu au niciun motiv de îngrijorare. "Cercetătorii suedezi au mers pe o singură ideea atunci când au spus că acest aliment poate creşte riscul apariţiei cancerului. Acest tip de carne conţine o substanţă, care modificată chimic, aşa cum se întâmplă în cazul cărnii procesate, are potenţial cancerigen. Două porţii de şuncă al[turi de ouă ochiuri servite de două ori pe săptămână sau o porţie de cârnaţi pe săptămână nu ne pun sănătatea în pericol", menţionează dr. Collins.
Integral pe GândulComentarii

layos Stramosii nostrii au trait cu slana, pita si ceapa si nu prea auzeai sa fie bolnavi. Schimbarea modului de hranire e cauza atato boli devastatoare. Cei mai multi bolnavi de cancer sunt din randul vegetarienilor si sclifositelor de ptipoance hranite mai alez cu zeama de pwla.

3 aprilie 2012 9:36

ecologist La alegere: cianura sau arsenic.

3 aprilie 2012 8:57

steluta deci cea mai buna leguma e porcu !

2 aprilie 2012 15:23

bachus Romanul mananca dupa pofta lui, nu dupa parerile ,,specialistilor". Auzi - academie de gatit!? Prigoana (de exemplu) ar trebui sa infiinteze academia de strans gunoiul, tiganii sa-si faca academie de cersit, iar guvernul - academie de furat - basescu va fi decan.

2 aprilie 2012 13:31

bachus Romanul mananca dupa pofta lui, nu dupa parerile ,,specialistilor". Auzi - academie de gatit!? Prigoana (de exemplu) ar trebui sa infiinteze academia de strans gunoiul, tiganii sa-si faca academie de cersit, iar guvernul - academie de furat - basescu va fi decan.

2 aprilie 2012 13:30

Piticu porno s-au hotarat, e bun si porcu ca doar nu vreti sa moara afacerea, afacerea e mai importanta ca omu, asa ca sa moara omu. Daca ai fi o firma de care produce mezeluri de porc ai angaja un specialist din asta care sa faca un studiu cum ca soricii, slanina si carnea de porc fac bine la colesterol si la inima.

2 aprilie 2012 12:23

gaga specialisti lu peste! hotaraziva odata!

2 aprilie 2012 11:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.