Vremea este în încălzire, iar săptămâna viitoare maximele vor atinge şi 27 de grade în Moldova, Muntenia şi Oltenia. Aşa susţin meteorologii care au dat publicităţii prognoza meteo pe următoarele două săptămâni. De la sfârşitul săptămânii se va răcori puţin în toate regiunile, iar maximele nu vor mai depăşi 24 de grade. Cât priveşte ploile, acestea îşi vor face apariţia atât săptămâna aceasta, cât şi săptămâna viitoare.


BANAT În primele zile ale intervalului, valorile termice vor fi în creştere, astfel că vremea va deveni caldă, cu medii ale maximelor de 23...26 de grade şi ale minimelor de 10...14 grade. În perioada 5 - 9 mai, vremea se va răcori, urmând a se înregistra temperaturi în jurul mediilor climatologic specifice pentru prima decadă a lunii mai, cu valori diurne de 18...22 de grade şi nocturne de 8...11 grade, mediat pe regiune. Apoi, până la sfârşitul intervalului de referinţă, este estimată o creştere semnificativă a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal în prima jumătate a lunii mai.

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, în orele după-amiezelor instabilitatea atmosferică se va manifesta prin ploi de scurtă durată. În intervalele 3 - 5 mai şi 7 - 9 mai aversele vor fi mai frecvente, local posibil însemnate cantitativ.

CRIŞANA Valorile termice vor fi în creştere în primele zile ale intervalului, astfel că vremea va deveni caldă, cu medii ale maximelor de 23...26 de grade şi ale minimelor de 9...13 grade. În perioada 5 - 10 mai, vremea se va răcori, urmând a se înregistra temperaturi apropiate de mediile climatologic specifice pentru prima decadă a lunii mai, cu valori diurne de 17...21 de grade şi nocturne de 7...10 grade, mediat pe regiune. Apoi, până la sfârşitul intervalului de referinţă, este estimată o creştere semnificativă a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal în prima jumătate a lunii mai.

Integral pe AdevărulComentarii

"OAMENII-DE-STIINTA-AVERTIZEAZA"- atentie - vedeti ca puteti beli ECO-poolla în orice clipă / prin surprindere, dacă nu vă reduceţi urgent "amprentele"-kakarbon şi nu (ne) daţi "dreptul" de taxă pe EURO-aerul expirat (că vă dăm voie să trăiţi şi Dvs. pe planeta "noastră", n.n.), ca să ne "luptăm" împreună împotriva "Încălzirii-Gloabelor"!!! Cu respect, "OSA"

1 mai 2017 23:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.