Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni că modelul viitoarelor cărți de identitate "va oferi garanții suplimentare de securitate, va fi imposibil de falsificat".

Carmen Dan a asigurat că pastila cip inclusă în viitoarele cărți de identitate nu pot fi folosite pentru a urmări persoana care are asupra ei cardul de identitate. "Cipul este pasiv", a subliniat ministrul de Interne.

Pe de altă parte însă, persoanele care, din motive religioase sau de conștiință, vor refuza să primească noile cărți de identitate cu cip, vor putea folosi, în continuare, cărți de identitate clasice.

Integral pe România LiberăComentarii

Je Inca o afacere grasa de tot pentru firma cuiva bine situat si nu era asa o mare urgenta impusa de aia cu shenghenul lor

21 martie 2017 3:02

v Cred ca ar trebui sa ni se spuna avantajele acestei "transformari". Asa se pare ca s-au risipit niste bani pt cele doua carduri existente, care functioneaza de bine de rau si se mai cheltuiesc niste bani pt a se realiza acelasi lucru. Sa nu mai spunem ca toti oamenii trebuie sa aiba carte de identitate, pe cind cine nu vrea nu se asigura pt sanatate.

21 martie 2017 0:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.