Greenpeace pune la dispoziția consumatorilor o aplicație prin care aceștia își pot calcula numărul de articole din plastic pe care le folosesc în decursul unui an. Procedura este simplă: răspunzi unei serii de 7 întrebări, despre numărul de PET-uri, articole de unică folosință, produse ambalate, paie pentru băuturi, detergenți, bețișoare de urechi și pungi de plastic. La final, îți este afișat un ecran cu o sumedenie de articole din plastic, în funcție de consumul propriu. Dai scroll și afli și cifra.
122. Este scorul obținut de mine în aplicația Greenpeace pentru calculul obiectelor din plastic consumate în decurs de un an. Treptat, am adoptat câteva obiceiuri care m-au ajutat să arunc mai puțin plastic: am renunțat la a mai cumpăra alimente din supermarket, nu cumpăr sticle din plastic, folosesc sacoșe din pânză și săculeți din bumbac, iar la serviciu îmi iau mâncare la pachet în propriile recipiente. Singurele care încă îmi mai dau bătăi de cap sunt produsele de curățenie.

Există însă persoane care susțin că au renunțat complet la plastic. Una dintre acestea este Ioana Tănase, inițiatoarea proiectului ALTERNATIVE. După un curs de „Marine Litter” la Universitatea din Amsterdam și adoptarea unor obiceiuri sustenabile de consum pe timpul șederii sale în Belgia, Ioana s-a întors în România și a decis că trebuie să lupte cumva împotriva poluării cu plastic. Așa că a creat un business în care confecționează și comercializează săculeți reutilizabili, meniți să înlocuiască pungile de plastic.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.