Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele american Donald Trump şi-a menţinut vineri criticile la adresa Mexicului şi, într-o postare pe Twitter, a scris că vecinul sudic al SUA a profitat prea mult timp de Washington, cerând ca situaţia actuală, în care există 'deficite comerciale enorme' şi 'puţin ajutor la frontiera extrem de sensibilă', 'trebuie să se schimbe ACUM', relatează Reuters şi EFE.

"Mexicul a profitat de SUA prea mult timp. Deficitele comerciale enorme şi puţinul ajutor la frontiera extrem de sensibilă trebuie să se schimbe ACUM", a postat Trump pe contul său personal de Twitter, platforma sa favorită pentru a-şi lansa mesajele.

Mesajul lui Trump vine după sugestia de joi a Casei Albe conform căreia Washingtonul ar putea impune o taxă de 20% pentru bunurile provenite din Mexic pentru a plăti pentru zidul de la frontieră, ceea ce a dus la deprecierea monedei mexicane şi la adâncirea crizei între cele două state.

Tot joi, preşedintele mexican Enrique Peńa Nieto a anunţat că îşi anulează vizita la Washington, în contextul presiunilor lui Trump că Mexicul este cel care trebuie să plătească pentru costul zidului, estimat la 12-15 miliarde de dolari.


Comentarii

Adrian Oare cat au profitat si la cam cat se ridica profiturile "antrepenorilor" americani din sudul SUA de forta de munca ieftina, de multe ori ilegala furnizata de mexicani?

27 ianuarie 2017 17:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.