35 de tinere care alcătuiesc orchestra "Zohra", cu vârste cuprinse între 13 şi 20 de ani, dintre care unele provin din medii extrem de sărace din această ţară aflată în război de aproape 40 de ani, vor concerta joi şi vineri în închiderea Forumului de la Davos (Elveţia).

Evenimentul, în al cărui program este inclusă doar muzică de autori clasici afgani, reprezintă primul concert în străinătate al acestei orchestre. Orchestra este dirijată de Negina Khpalwak, o tânără care va împlini la întoarcerea din această călătorie vârsta de 20 de ani. "Părintele" orchestrei 'Zohra' (Venus în arabă şi persană) este trompetistul şi muzicologul Ahmad Sarmast, fondatorul Institutului Naţional de Muzică (Anim) şi victimă a unui atentat.

Integral pe MediafaxComentarii

Mediafucks, Departamentul "Cultură"-Life UP DATE: Va informam ca prima orchestră 100% feminină din Afganistan a "ales" sa ceara azil politic în Germania, ca sa nu fie dizolvata (în soda caustica) la întoarcerea în Patrie! Între timp, PRIMA ORCHESTRA DE BULANGII-LGBT din Afganistan se pregateste sa concerteze si ea la Davos!!! Cu respect, "redactia"-poollii

18 ianuarie 2017 19:23

Mediafucks, Departamentul "Cultură"-Life: speram ca v-am dat pe spate cu "stirea" asta, ca aia dela Davos o tin de doua zile în EURO-orgasme-transatlantice-TTIP, iar feminizdele JUBILEAZA (adica umbla bete pe strazi si urla împotriva "discriminarii", n.red.)!!! Cu respect, "redactia"

18 ianuarie 2017 19:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.