Un material filmat cu ieroschimonahul Simeon Zaharia, cel mai vârstnic duhovnic de la Mănăstirea Sihăstria, accentuează neînţelegerile din sânul Bisericii Ortodoxe Române.
Neînţelegerile provocate de Sinodul Panortodox din Creta au evoluat spre o ruptură completă a unor preoţi din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (MMB) de superiorul canonic, ÎPS Teofan. Cel puţin doi clerici – protosinghelul Antim Gâdioi de la Mănăstirea Bistriţa din judeţul Neamţ şi protosinghelul Ieronim Cozma de la Schitul Codrii Paşcanilor - au decis să nu-l mai pomenească pe ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, la slujbele religioase. În plus, mai multe monahii de la Mănăstirea Văratec din judeţul Neamţ au informat MMB, la începutul lunii decembrie, că nu vor mai participa la slujbele în care sunt pomeniţi ierarhii „care s-au făcut părtaşi la deciziile sinodului din Creta”.

Tot în primele zile din decembrie, ieroschimonahul Simeon Zaharia, cel mai vârstnic duhovnic de la Mănăstirea Sihăstria, a fost filmat în timp ce spune că îi va cere ÎPS Teofan „să renunţe la ceea ce a făcut”, făcând aluzie la documentele Sinodului din Creta pe care mitropolitul Moldovei şi Bucuvinei le-a semnat. Filmuleţul cu ieroschimonahul Simeon Zaharia, prezentat ca fiind un interviu asumat, a fost publicat pe Youtube de utilizatorul Stancu Ştefan şi a fost preluat pe toate siteurile care promovează mesajele împotriva sinodului grecesc din iunie 2016.

Integral pe AdevărulComentarii

Eugen Mizerii marca adevarul. In cuprinsul articolului, Simeon Zaharia cand e de la manastirea Sihastria, cand de la schitul Poiana lui Ion; insinuari, jumatati de adevar; murdariti, murdariti ca tot ramane ceva! Marca adevarul ramane.

9 decembrie 2016 9:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.