Bine v-am regasit! Daca ati crezut ca “paruiala” dintre Realitatea lui Elan – si Realitatea lui Ghita s-a incheiat, va inselati amarnic! Scandalul continua si se pare ca nu se va stinge curand. Cel putin asa sustin mai multe surse media care vin cu noi si noi informatii dinspre cele doua tabere. Ultima ipoteza, deosebit de interesanta, ar fi aceea ca, de fapt, asistam la un razboi civil in PSD pentru Realitatea TV, intre “ tandemul Ghiţă-Ponta” si “ dinozaurii Vântu şi Geoană”, ascunşi în spatele lui Elan Schwarzenberg.

ADEVARUL , de pilda, anunta ca, după ce Realitatea TV s-a rupt în două, patronul Realitatea Media, Elan Schwartzenberg şi Sebatian Ghiţă, fostul manager al postului de ştiri, s-au întâlnit luni noapte într-un restaurant din Centrul Captialei.
Întrevederea a avut loc la mai bine de 24 de ore de când jurnaliştii rămaşi de partea lui Ghiţă, care transmiteau din studiourile din Casa Presei Libere, au rămas fără emisie după ce echipa "Schwartzenberg" a început să transmită pe aceeaşi frecvenţă dintr-un sediu nou.
Ghiţă şi Elan, metineaza sursa citata, au luat masa împreună timp de aproape de trei ore şi au discutat într-o atmosferă destinsă, delectându-se împreună cu muzica unui cântăreţ american şi glumind între ei. La masă se afla şi Sergiu Toader, cel care a preluat de câteva zile conducerea postului Realitatea TV, deţinut de Elan.
Cu şase ore mai devreme, mai mentioneaza aceeasi sursa, Elan Schwartzenberg susţinuse o conferinţă de presă în care trimitea săgeţi către Ghiţă ameninţându-l cu dosare penale şi jignindu-l: "Eu sunt obişnuit să fac afaceri cu oameni, nu cu băieţi".
La ieşirea din restaurant Elan s-a rezumat să zică doar că nu a reuşint încă să ajungă la nici un accord cu Sebastian Ghiţă. Acesta din urmă a susţinut acelaşi lucru: "Înţelegerea la care am ajuns cu domnul Schwartzenberg este că urmează să ajungem la o înţelegere sau să nu ajungem la o înţelegere. Deduceţi dumneavoastră de aici ce înseamnă asta".

Postul Realitatea TV a fost amendat cu suma de 10.000 de lei în urma şedinţei de marti de la Consiliul Naţional al Audiovizualului spune EVENIMENTUL ZILEI  care adauga ca nici noul post RTV nu a scăpat de amendă, fiind somat să plătească o sumă dublă, de 20.000 de lei.
Realitatea Media a cerut Consiliului Naţional al Audiovizualului să interzică funcţionarea postului RTV, în condiţiile în care această televiziune nu este autorizată şi emite din studiourile de la Casa Presei Libere, care aparţin Realitatea.

La şedinţa CNA de ieri au fost prezenţi Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea TV, dar şi Sebastian Ghiţă, împuternicit al lui Radu-Mihai Tronaru, acţionarul societăţii care deţine RTV.
Postul Realitatea TV a fost amendat pentru emiterea dintr-un spaţiu neautorizat, în timp ce postul reprezentat de Sebastian Ghiţă, RTV, rămas în vechiul sediu al Realităţii TV a fost amendat cu 20.000 de lei pentru emisie din spaţiu neautorizat şi pentru modificări neanunţate aduse grilei.
Operatorii de cablu UPC, RCS şi Dolce TV au fost somate pentru că au preluat semnalul noului post RTV care are licenţă de emisie din Târgu Jiu şi nu din Bucureşti.
Potrivit reprezentanților CNA, RTV emite în prezent ilegal de la Casa Presei, deoarece n-are autorizație pentru acest sediu și are o grilă neaprobată încă.
Postul de ştiri Realitatea TV, reaminteste sursa citata, a început să emită, duminică, la ora 18.00, dintr-un nou sediu, cel din clădirea Willbrook."Regret incidentul de duminică de la ora 18.00 dar a fost unica posibilitate de a intra şi de a lua ceea ce îmi aparţine", a declarat Elan Schwartzenberg despre întreruperea emisiei. Patronul Realitatea TV a mai sugerat CNA să nu autorizeze postul RTV.
"Noi am funcționat timp de 6 luni de zile acolo si nu ne gândeam că trebuie să ne reautorizăm peste noapte, duminică seara ne-a fost greu să reacționăm și să trimitem și noi cerere de autorizare la opt seara. Astăzi dimineata am depus toate documentele", a spus Sebastian Ghiţă.
JURNALUL NATIONAL spune ca Elan Schwartzenberg şi Sebastian Ghiţă s-au menajat la CNA. Singura dispută clară: echipamentele din Casa Presei
Cei doi, care s-au văzut luni seara târziu, la un restaurant, au plecat dând declaraţii în doi peri jurnaliştilor prezenţi, dar ieri, la CNA, au fost ca doi bull-terrieri transformaţi în bichoni maltezi. Adică, nu au aruncat cu acuze reciproce dure, cum era de aşteptat, ci s-au căznit să-şi explice atitudinea faţă de CNA, pe care l-au ocolit în procesul de „mitoză” a televiziunii de ştiri.

„Regret incidentul de duminică de la ora 18.00 (când emisia Realitatea TV din Casa Presei a fost întreruptă, fiind înlocuită cu emisia dintr-un cort din sediul Willbrook, realizată de altă echipă redacţională – n.r.) dar a fost unica posibilitate de a intra şi de a lua ceea ce îmi aparţine. Nu am găsit altă soluţie de a intra în normalitate. Promitem să nu mai repetăm acest lucru”, a declarat Elan Schwartzenberg.
„Noi am funcţionat timp de 6 luni de zile acolo si nu ne gândeam că trebuie să ne reautorizăm peste noapte, duminică seara ne-a fost greu să reacţionăm şi să trimitem şi noi cerere de autorizare la opt seara. Astăzi dimineata am depus toate documentele”, s-a scuzat şi Ghiţă.

Membrul CNA Narcisa Iorga i-a certat pe amândoi afaceriştii media:
„Amândoi v-aţi manifestat îngrijorarea pentru jurnaliştii celor două posturi, dar niciunul nu v-aţi referit la publicul care nu mai ştie ce să înţeleagă. Dumneavoastră vă rezolvaţi o chestiune de afaceri pe spatele unor jurnalisti care sunt o masă de manevră şi care nu au niciun drept”. Elan Schwartzenberg a replicat: „Îmi cer scuze ca mi-am apărat proprietatea. Telespectatorul vede aceeaşi Realitatea TV, pe care o deţin in nume propriu nu în numele şoferului (apropo la faptul că persoana fizică asociată în RTV Satellite Net, firma ce deţine noul post RTV, este Tronaru, şoferul lui Sebastian Ghiţă). Nu cred că îi dau telespectatorului nimic altceva decât a văzut 10 ani acolo”.
Patronul Realitatea Media a adăugat că „Echipamentele care se afla la sediul de la Piata Presei Libere sunt in proporţie de 99% ale noastre”, fapt negat de Sebastian Ghiţă: „Echipamentele sunt proprietatea Asesoft”.

„A autoriza o staţie care funcţionează cu personalul si echipamentele noastre este o haiducie”, a mai spus Schwartzenberg. „Cat priveşte denumirea, sigla şi licenţa, noi avem un certificat de la OSIM şi o siglă înregistrată la CNA. Daca sunt aspecte care trebuie modificate o vom face. Nu există nicio intenţie să eludăm sau să trecem în vreun fel pe lângă lege”, a răspuns Ghiţă.

HYDEPARK insa, sub semnatura editorialistului si analistului Mircea Marian, avanseaza ideea ca, de fapt este vorba despre un război civil în PSD pentru Realitatea TV.
Nu există "buni" şi "răi" în războiul de la Realitatea TV. În fapt, se bat două tabere din PSD, respectiv tandemul Ghiţă-Ponta cu dinozaurii Vântu şi Geoană, ascunşi în spatele lui Elan Schwarzenberg, spune jurnalistul care apreciaza ca Ponta are nevoie de acest post pentru a rupe dependenţa de Dan Voiculescu şi de Antena 3. Vântu vrea să-şi recupereze staţia pentru că crede că-i va fi de folos în procesele în care se afundă din ce în ce mai mult. Vă mai aduceţi aminte ce spectacol era la Realitatea TV de fiecare dată când mogulul avea o problemă în instanţă? Cum se aliniau analiştii şi politicienii chemaţi să spună că bietul om este victima lui Traian Băsescu? Poate că aţi observat că din momentul în care televiziunea a trecut sub controlul lui Ghiţă arestările sau eliberările lui Vântu au fost tratate ca o ştire banală.
Patronul Asesoft, mai spune autorul, are altă agendă: este prieten cu Ponta (să nu uităm că acum un an şi-au petrecut concediul de iarnă împreună), dar are relaţii bune şi cu lideri ai PDL.

Odată ce Elan Schwarzenberg a pus mâna pe Realitatea TV nu se va schimba politica ostilă faţă de guvernul Boc. Însă probabil vor reapare pe post personaje precum Vântu şi prietenul său Mircea Geoană. Ştiu, Schwarzenberg spune că este independent şi are în spate un mare grup de investitori. Am mai auzit astfel de lozinci. Ce om de afaceri serios ar investi într-un post de televiziune plin de datorii, încurcat în procese ce vor dura ani nesfârşiţi, care nu a fost niciodată profitabil şi puţin probabil că va reuşi asta în următorii ani şi care joacă pe o piaţă săracă, susţinută în mare parte de sponsorizări dirijate politic? Nici unul, spun asta cu toată siguranţa. Realitatea TV prezintă interes doar din perspectiva bătăliei politice din 2012 şi cred că de aici vor veni banii.

Va fi interesant de urmărit, considera autorul, ce joc va face Realitatea TV, avându-l drept patron (de faţadă, cred) pe fostul soţ al Mihaelei Rădulescu. O privire în timp ne arată că el a mai încercat şi în 2004 o combinaţie cu PSD-ul lui Adrian Năstase.
Pe atunci, Schwarzenberg reprezenta interesele în România ale unui consorţiu israelian care urma să primească – fără licitaţie – o bucată din autostrada Ploieşti-Braşov. Năstase a pierdut însă alegerile, iar afacerea a căzut. Rămâne de văzut care va fi viitorul relaţiei presupusului viitor prim-ministru Victor Ponta cu proprietarul oficial al Realităţii.
Deocamdată, preşedintelui PSD nu-i rămâne decât să se întoarcă spăşit la Voiculescu şi să-l roage să-i mai aranjeze vreun interviu cu Mihai Gâdea, conchide Mircea Marian.

Eu pun punct aici si, pana maine, numai bine va doresc!


Comentarii

Victor Ponta Geoana e singurul lider PSD care n-a trecut prin patul lui Nastase

11 noiembrie 2011 10:16

nelu MĂI MĂIIII MĂĂĂIII A început să fugă pămîntul de supt picioarele la mulți .Nu o să fie liniște în țară pînă ce nu vor dispărea toate partidele ce au fost sponsorizate de așa ziși oameni de bine ,vîntu ,patriciu ,etc,etc etc ,.Trebuie să ajungă la putere un partid ce va putea să le dea cu flit sponsorilor de pînă acum +să dea cu flit la mafia țigănească și la toato lumea interlopă .Cu alte cuvinte jos tot ,dați cu var cu deteteu ,și va fi liniște .

2 noiembrie 2011 15:27

Rodica he he he/ Elan Schwartzenberg a replicat: „Îmi cer scuze ca mi-am apărat proprietatea." este asta proprietar,pe bune, cum era Haissam.Ati vazut cum "afacerile" lui private au fost confiscate si trecute de onor .."prezidente" prea cinstitului Yasim? Asa si cu "proprietarii" de la Realitatea! Altii sunt stapanii adevarati.Mai degraba se bat intre ele niste centre mari si oculte... de putere.

31 octombrie 2011 14:20

flaco Adevarul pe dracu,cu Romania Livera cand o zbura porcu si latura numita ex...mentul zilei,parca s-au nascut din acelasi tata:traian a lu besescu.Toate stau in aceeasi mocirla si se pupa de sughita,gandesti ca-s la perinita,mai mai.

27 octombrie 2011 13:14

FANE cine credeti ca la scapat de puscarie pe elan, cind a tras o tzeapa de 20 mil dolari? tinarul procuror PONTA, ginerele lui sirbu si actualul presedinte PSD. aSA CA CE SA MAI ZICEM

27 octombrie 2011 11:29

Vasilica Pilu Al meu tovaras de viata, spune ca daca privesti spre poza de la inceputul articolului, ai sa vezi pe PROSTANAC 1, geoana, aratand cu DESTUL spre prostanac 2, ponta, fara a vedea ca 4 DESTE sunt indreptate spre el. Naprstoci , la fel si cei care isi mai pun increderea in aceste hiene care nu doresc decat s afie in fruntea bucatelor. Doamne, adu mai aproape ziua alegerilor sa scapam de acesti indivizi fara pic d ecsrupule@

27 octombrie 2011 11:03

NAE mircea marian=javra basi

26 octombrie 2011 19:53

grig Daca a scris Mircea Marian,ce sa mai spun ?Acest pupincurist basescian nu are nici o credibilitate.

26 octombrie 2011 19:05

Ion Iliescu http://anonymusgerula.wordpress.com/2011/08/12/povestea-unei-stralucite-lovituri-de-stat-sovietice-celebrata-anual-in-romania-ca-%E2%80%9Crevolutie%E2%80%9D/

26 octombrie 2011 18:44

Cornel Se infrunta doua grupuri din PSD sau doua servicii ....?

26 octombrie 2011 18:35

Cornel Se infrunta doua grupuri din PSD sau doua servicii ....?

26 octombrie 2011 18:35

HAZNAUA usl HAZNAUA usl=psd+pnl+pc=BANDA DE TALHARI,HOTI SI MAFIOTI CARE AU JEFUIT SI DISTRUS TARA,VOTUL ROMANULUI TREBUIE SAI TRIMITA LA --OCNA--

26 octombrie 2011 18:13

Ciklopul Pe mine, unul, nu ma intereseaza ce se intampla la Realitatea, de cand a devenit, ca si Antenele, oficios de partid. Doi papagali: si Ghita, si Elan, Cerb, Ren, sau cum s-o mai fi numind.

26 octombrie 2011 15:36

nelu Albiți de pomană ,nu aveți și capacitatea de a pricepe ceva din ce vi se întîmplă ,evident alții sunt vinovați că sunteți cam puțintei la minte .ORI CUM SE VA DA CU DTT DE LA ALEGERI .ȘTERGEȚI URGENT COMENTARIUL ,CUM AȚI MAI FĂCUTO ,ÎNSĂ REZULTATUL E ACELAȘI .

26 octombrie 2011 14:39

elena Intr-adevar nimic nou sub soare..... Probabil ca tot Ponta, Nastase...etc sunt vinovati ca Bunul Dumnezeu i-a dat zile regelui Mihai sa faca 90 de ani. Esti mai mult decat jalnic Mircea Marianeeeeeeeeeeeee

26 octombrie 2011 14:16

Bebe Baloteanu Culegeti poza celor doi prostavani, finii criminalului Iliescu si va va tine de foame, bineinteles prinde bine celor care au tampenia de a astepta revenirea comunistilor USLAsi, putere. Acesti dezechilibrati psd, au ,,intelepciunea" de aface razmerita cu toata lumea. Sunt buni de legat, pt. a fi tratati de galbeaza oilor capiate.

26 octombrie 2011 13:39

Bebe Baloteanu Culegeti poza celor doi prostavani, finii criminalului Iliescu si va va tine de foame, bineinteles prinde bine celor care au tampenia de a astepta revenirea comunistilor USLAsi, putere. Acesti dezechilibrati psd, au ,,intelepciunea" de aface razmerita cu toata lumea. Sunt buni de legat, pt. a fi tratati de galbeaza oilor capiate.

26 octombrie 2011 13:39

Dorel Si cu asta, se ieftineste banzina la pompa??? Oare, de asta ne doare pe noi capul? Oricum nu exista presa LIBERA, ci doar ASERVITA : PDL-lui, PSD-lui, PNL-lui , ..etc.

26 octombrie 2011 13:00

mariana numai bine si dumneata Mircea Marian bun articol uite ca nu mam gindit la asta dar citind articolul cred ca asa este.

26 octombrie 2011 12:27

davidescu MIrcea Marian...Ha,ha,ha. Ma asteptam. PSD-ul, Iliescu, Nastase, Lenin, Marx. Ei sunt vinovatii de serviciu ai lui MM. Nimic nou sub soarele portocaliu.

26 octombrie 2011 12:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.