Uniunea Europeană a adoptat luni un plan de apărare care ar permite pentru prima dată trimiterea unor forțe de reacție rapidă în afara teritoriului UE, transmite Reuters, care observă că decizia pare să fi fost catalizată de criticile președintelui ales al SUA, Donald Trump. Planul conturat de miniștrii de externe și ai apărării din cele 28 de state membre ale UE ar reglementa trimiterea de forțe pentru stabilizarea situațiilor de criză înainte ca astfel de misiuni să fie preluate de "căștile albastre" ale ONU. Potrivit Reuters, demersul consolidează voința europeană de acțiune independent de Statele Unite.

"Europa trebuie să fie capabilă să acționeze pentru propria securitate", a declarat presei ministrul francez al apărării, Jean-Yves le Drian. "Astfel, Europa va putea face un pas în direcția autonomiei strategice".

Integral pe AgerpresComentarii

Aha, deci e o "aparare" inedita, care pe româneste se numeste ... ATAC, nu?! Deci, de fapt, UE (alde Corina-Creatza & Comp.-licii, m^nati de alde Soros, Goldman-Sachs & al. bnaksteri, n.m.) au pus la cale un plan de atac al altor tzari, pe care l-au poreclit (în colaborare cu MEDIA-dihorii dela Ager-Poolla-Press, n.m.) "plan de aparare", asa e?! Cu respect, euro-Paulus

15 noiembrie 2016 7:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.